Stödförening Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stödförening, varianter, uttal och böjningar av stödförening

Stödförening synonym, annat ord för stödförening, vad betyder stödförening, förklaring, uttal och böjningar av stödförening.

Vad betyder och hur uttalas stödförening

Stödförening uttalas stöd|för|en|ing och är ett substantiv.

Ordformer av stödförening

Singular

stödförening
obestämd grundform
stödförenings
obestämd genitiv
stödföreningen
bestämd grundform
stödföreningens
bestämd genitiv

Plural

stödföreningar
obestämd grundform
stödföreningars
obestämd genitiv
stödföreningarna
bestämd grundform
stödföreningarnas
bestämd genitiv

Stödförening är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stödförening

  1. Livbojen, eller Sällskapet Livbojen, är också namnet på de lokala stödföreningar som finns för att sprida kunskap om Svenska Sällskapet föräddning af Skeppsbrutne och samla ihop medel föräddningsbåtar. De har sin grund i de damsällskap som skapades från 1900-talets första år för att samla in medel för båtinköp, till exempel en av de första privata roddlivbåtarna, Hjälparen, 1907. (källa)
  2. Av de 150 folkhögskolorna drivs drygt 107 av folkrörelser, organisationer och stödföreningar, ca 42 av landsting och regioner och en av kommunal huvudman (2014). (källa)
  3. Wikimedia Foundation har lokala stödföreningar, inom WMF benämnda med det engelskspråkiga begreppet chapters. Deras uppgift är att verka som lokala aktörer för stiftelsen i de olika geografiska områdena. Lokala stödföreningar har exempelvis ordnat insamlingskampanjer, tryckt upp informationsmaterial, ställt ut på mässor och arrangerat konferenser. I början av 2014 fanns 39 lokala stödföreningar. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.