Stödgala Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stödgala, varianter, uttal och böjningar av stödgala

Stödgala synonym, annat ord för stödgala, vad betyder stödgala, förklaring, uttal och böjningar av stödgala.

Vad betyder och hur uttalas stödgala

Stödgala uttalas stöd|gala och är ett substantiv.

Ordformer av stödgala

Singular

stödgala
obestämd grundform
stödgalas
obestämd genitiv
stödgalan
bestämd grundform
stödgalans
bestämd genitiv

Plural

stödgalor
obestämd grundform
stödgalors
obestämd genitiv
stödgalorna
bestämd grundform
stödgalornas
bestämd genitiv

Stödgala är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stödgala

  1. Elton John har ställt upp på flera stödgalor och ofta har det handlat om att stödja AIDS-forskningen på olika sätt. Exempelvis spelade han tillsammans med Dionne Warwick, Gladys Knight och Stevie Wonder in låten That's What Friends Are For 1985, pengarna från denna gick till American Foundation for AIDS Research. (källa)
  2. Efter Clash spelade Joe Strummer ett tag med de irländska folkrockarna The Pogues, efter att originalsångaren Shane MacGowan lämnat bandet. Han har även gjort filmmusik, till Alex Cox filmer Walker och Straight to Hell, båda från 1987. År 1989 spelade Joe Strummer med i Jim Jarmuschs film Mystery Train. Han gjorde även låten "Love Kills" till filmen Sid och Nancy, om Sid Vicious. De sista åren av sitt liv spelade han in skivor och turnerade med kompbandet The Mescaleros. Musikstilen kan sägas ligga främst åt världsmusik-hållet. Han avled den 22 december 2002 av ett medfött hjärtfel. Bara någon vecka tidigare hade Joe Strummer spelat på en stödgala för strejkande brandmän och återförenats på scen med Mick Jones. De hade då inte spelat tillsammans sedan 1983. (källa)
  3. Under 2007 släpptes en till mini-CD vid namn Dragon City Skaters som spelades in till stöd för skateboardföreningen Drakstaden, vilken ackompanjerades av en musikvideo och en stödgala på rockklubben Pipeline i Sundsvall. Mini-CD:n innehöll en låt där bandet för första gången sjöng på engelska. (källa)
  4. Wiehe har under 2007 spelat på en stödgala för Kuba på Ungdomens hus i Malmö. Galan anordnas av Revolutionär Kommunistisk Ungdom och Svensk-kubanska föreningen. Wiehe har sagt att han 1979, vid ett besök på Kuba, såg den kubanska revolutionen "som en önskvärd självklarhet" och att Kuba är bäst på mänskliga rättigheter i Centralamerika. Han har i en artikel i Dagens Nyheter utvecklat sin syn på Kuba. Wiehe har också samarbetat och turnerat med den norske sångaren Åge Aleksandersen. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.