Stamfastighet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stamfastighet, varianter, uttal och böjningar av stamfastighet

Stamfastighet synonym, annat ord för stamfastighet, vad betyder stamfastighet, förklaring, uttal och böjningar av stamfastighet.

Vad betyder och hur uttalas stamfastighet

Stamfastighet uttalas stam|fast|ig|het och är ett substantiv.

Ordformer av stamfastighet

Singular

stamfastighet
obestämd grundform
stamfastighets
obestämd genitiv
stamfastigheten
bestämd grundform
stamfastighetens
bestämd genitiv

Plural

stamfastigheter
obestämd grundform
stamfastigheters
obestämd genitiv
stamfastigheterna
bestämd grundform
stamfastigheternas
bestämd genitiv

Stamfastighet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Stamfastighet på Engelska

  • stipulated

Hur används ordet stamfastighet

  1. Den del av fastigheten som avstyckas kan definieras som till exempel mark av ett visst värde, en viss markyta eller en ägofigur, en avgränsad markyta. Från att marken är avstyckad och till den blivit inskriven som en fastighet i fastighetsregistret benämnes den som en avstyckningslott. Den del av fastigheten som blir kvar efter avstyckningen är en stamfastighet. Om avstyckningen görs från en samfällighet blir alla fastigheter med andelar i den stamfastigheter. Både styckningslotten och stamfastigheten är styckningsdelar. (källa)
  2. Möja ingick i Möja socken. Möja har haft en fast skärgårdsbefolkning sedan hundratals år. De bofasta försörjde sig på fiske, småskaligt jordbruk och diverse hantverkssysslor. Möjabor bedrev långt tillbaka i tiden omfattande fiske ute vid Nassa och Björkskärs skärgårdar. På 1950-talet efter andra världskriget började, liksom i övriga delar av Stockholms skärgård, den bofasta befolkningen stycka av mindre tomter från sina stamfastigheter som såldes för fritidsboende, en utveckling som fortgår än idag. (källa)
  3. Kumla herrgård med rötter tillbaka till medeltiden är stamfastighet för stora delar av dagens västra Tyresö. Gårdens ägor köptes 1910 av Mellersta Sveriges egnahems AB, för att exploatera markerna till egnahemsbebyggelse och sommarstugor. (källa)
  4. Kumla (äldre form Kumbla) är en herrgård i Tyresö socken, belägen i slutet av Kumla allé på en halvö i Drevviken i Tyresö kommun Stockholms län. Gården har rötter tillbaka till medeltiden och är stamfastighet för stora delar av dagens västra Tyresö. 1947 ändrades namnet Kumla till Trollbäcken. Sedan 2013 bedrivs restaurang- och konferensverksamhet på gården. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.