Stamknöl Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stamknöl, varianter, uttal och böjningar av stamknöl

Stamknöl synonym, annat ord för stamknöl, vad betyder stamknöl, förklaring, uttal och böjningar av stamknöl.

Vad betyder och hur uttalas stamknöl

Stamknöl uttalas stam|knöl och är ett substantiv.

Stamknöl betyder:

Ordformer av stamknöl

Singular

stamknöl
obestämd grundform
stamknöls
obestämd genitiv
stamknölen
bestämd grundform
stamknölens
bestämd genitiv

Plural

stamknölar
obestämd grundform
stamknölars
obestämd genitiv
stamknölarna
bestämd grundform
stamknölarnas
bestämd genitiv

Stamknöl är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stamknöl

  1. Jordstam är en underjordisk stamdel hos fleråriga växter. Det kallas även rhizom eller rotstock. En jordstam kan vara lång, smal och långt utsträckt, eller kort och rund. En mycket kort och rund jordstam kallas knöl eller stamknöl (inte att förväxla med lök). (wikipedia.org)
  2. Potatisen, som är en stamknöl, har en särställning bland rotfrukter i egenskap av svensk basföda under de senaste århundradena. (wikipedia.org)
  3. Rädisa (Raphanus sativus var. sativus) är en ett- eller tvåårig ört i familjen korsblommiga växter. Bladen sitter i en rosett och är flikigt ovala. Rädisans uppsvällda stamknöl äts som grönsak. (wikipedia.org)
  4. Rättika (Raphanus sativus, vissa varieteter) är en stor rotfrukt i familjen korsblommiga växter. Rättika kallas på svenska de odlade varieteterna av växten Raphanus sativus som har en stor rot (egentligen en uppsvälld stamknöl) som antingen är avlång eller rund. Mindre varieteter av samma art kallas på svenska rädisa. (wikipedia.org)
  5. Den 10–30 cm höga plantan har en fast och köttig stamknöl och gräslika blad samt violetta, trattformiga och utåtböjda, cirka 2 cm vida blomkalkar med mycket lång pip och sexflikigt bräm. De tre orangea märkena hänger fram utanför brämet. (wikipedia.org)
  6. Stamknöl är en underjordisk del av en stam som innehåller stärkelse. Stamknölen är en näringsdepå som kan skjuta groddar vid asexuell fortplantning. Stamknölar används som livsmedel, framför allt potatis, men även t.ex. jordärtskocka och sötpotatis. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.