Standardkrav Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder standardkrav, varianter, uttal och böjningar av standardkrav

Standardkrav synonym, annat ord för standardkrav, vad betyder standardkrav, förklaring, uttal och böjningar av standardkrav.

Vad betyder och hur uttalas standardkrav

Standardkrav uttalas stand|ard|krav och är ett substantiv.

Ordformer av standardkrav

Singular

standardkrav
obestämd grundform
standardkravs
obestämd genitiv
standardkravet
bestämd grundform
standardkravets
bestämd genitiv

Plural

standardkrav
obestämd grundform
standardkravs
obestämd genitiv
standardkraven
bestämd grundform
standardkravens
bestämd genitiv

Standardkrav är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet standardkrav

  1. Flygplanet byggdes 1976 för Singapore Airlines, men har även flugits av bland andra Pan Am och svenska Transjet som ägde planet till 2002, då det togs ur trafik. År 2008 påbörjades ombyggnaden av flygplanet. Den gamla inredningen togs ur, och hela planet byggdes om för att möta standardkraven på isolering och klimatanpassning. (källa)
  2. År 1993 skrev Fredrik Reinfeldt boken Det sovande folket, där han kritiserar den svenska välfärdsstaten och argumenterar för ett liberalt samhällssystem. Han skrev bland annat "Vi vill inte se ett samhälle där människor svälter, men i övrigt skall inga standardkrav skattefinansieras". Boken kom även att hemsöka Reinfeldt senare, när han fick erhålla kritik för fraser som "Svenskarna är mentalt handikappade och indoktrinerade att tro att politiker kan skapa och garantera välfärd." Efter den borgerliga valförlusten 1994 gick han till angrepp mot den dåvarande partiledaren Carl Bildt, som han ansåg hade fått en alltför stor dominans inom partiet. I boken Nostalgitrippen kort därefter beskrev han ett tiotal personer inom den moderata ledningen, bland andra Gunnar Hökmark och Bo Lundgren, som "Carl Bildt-kopior". Detta ledde i sin tur till hård motkritik från den moderata riksdagsgruppen, som ansåg att Reinfeldt hade gått över gränsen. Den 14 februari 1995 kallades han till ett möte med riksdagsgruppen, som han själv beskrivit som en "enda lång utskällning". Efter detta tonade han ned sin kritik och lade sig inom den moderata mittfåran, men han fick under de följande åren inga viktiga politiska uppdrag. (källa)
  3. Vissa grupperingar har fortsatt att använda folkrepubliksflaggan, trots att den i Vitryssland förbjudits av president Aleksandr Lukasjenkos regering. Bland annat används den ofta i protester mot regeringen, och av den belarusiska diasporan. Oberoende utländska observatörer har sagt att folkomröstningen som ledde till den nuvarande flaggans antagande inte uppfyllde demokratiska standardkrav. (källa)
  4. Goretex lanserades som material i regnkläder som kan andas. På den svenska konsumentmarknaden blev de vanliga i början av 1980-talet. Då gick det att köpa materialet i metervara och somliga sydde egna plagg och tillbehör. Senare upphörde Goretex med den fria användningen och materialet finns numera i färdiga produkter, så som skor, kängor, jackor, byxor och handskar. Användningen regleras genom licensavtal med tillverkare som möter Gores standardkrav. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.