Stipendiebelopp Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder stipendiebelopp, varianter, uttal och böjningar av stipendiebelopp

Stipendiebelopp synonym, annat ord för stipendiebelopp, vad betyder stipendiebelopp, förklaring, uttal och böjningar av stipendiebelopp.

Vad betyder och hur uttalas stipendiebelopp

Stipendiebelopp uttalas stip|endie|be|lopp och är ett substantiv.

Ordformer av stipendiebelopp

Singular

stipendiebelopp
obestämd grundform
stipendiebelopps
obestämd genitiv
stipendiebeloppet
bestämd grundform
stipendiebeloppets
bestämd genitiv

Plural

stipendiebelopp
obestämd grundform
stipendiebelopps
obestämd genitiv
stipendiebeloppen
bestämd grundform
stipendiebeloppens
bestämd genitiv

Stipendiebelopp är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet stipendiebelopp

  1. Ursprungligen var den snarast ett sällskap för social samvaro med tonvikt på skribenter i Helsingfors med omnejd. Redan från början betonades också den nordiska inriktningen, inte minst täta kontakter med kollegerna i Sverige. Allmänt gick man in för att förbättra författarnas ekonomiska och juridiska villkor. På 1960-talet utvecklades Finlands svenska författareförening till en mera renodlad fackorganisation där upphovsrättsfrågor och problematiken kring yttrandefrihet dominerar. De internationella kontakterna är omfattande. Ur sina egna fonder utdelar föreningen betydande stipendiebelopp varje år. Från 1921 till 2001 ägde föreningen Diktarhemmet i Borgå, som är en hedersbostad för särskilt förtjänta finlandssvenska författare. I donation av författaren Ulla Bjerne (egentligen Biaudet) och stadsläkare Léon Biaudet fick man 1969 Villa Biaudet i Lovisa, som sedan dess tjänstgör som stipendiebostad. Finlands svenska författareförening har cirka 200 medlemmar (2009). (källa)
  2. Han utbildade sig i teckning först på Gruvinstitutet och därefter på Kejserliga Konstakademien 1851–58. Efter att ha fått en stor guldmedalj, fick han ett stipendium för att under tre år studera målning i Frankrike, Schweiz och Italien, men bröt upp efter ett år med motiveringen att utländska landskap inte inspirerade honom och att de franska och italienska konstskolor var underlägsna de ryska. Efter att ha återvänt till Ryssland fick han tillåtelse att använda resterande stipendiebelopp för att resa i Ryssland. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.