Storslalomtävling Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder storslalomtävling, varianter, uttal och böjningar av storslalomtävling

Storslalomtävling synonym, annat ord för storslalomtävling, vad betyder storslalomtävling, förklaring, uttal och böjningar av storslalomtävling.

Vad betyder och hur uttalas storslalomtävling

Storslalomtävling uttalas stor|slalom|tävl|ing och är ett substantiv.

Ordformer av storslalomtävling

Singular

storslalomtävling
obestämd grundform
storslalomtävlings
obestämd genitiv
storslalomtävlingen
bestämd grundform
storslalomtävlingens
bestämd genitiv

Plural

storslalomtävlingar
obestämd grundform
storslalomtävlingars
obestämd genitiv
storslalomtävlingarna
bestämd grundform
storslalomtävlingarnas
bestämd genitiv

Storslalomtävling är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet storslalomtävling

  1. Rask har främst tävlat i tävlingar anordnade av FIS och Europacupen, i vilka hon har gjort en del framstående resultat sedan den alpina säsongen 2018/2019. Dessa framgångar ledde fram till att hon fick göra världscupdebut i Ofterschwangs storslalomtävling den 9 mars 2018. Debuten slutade med en 42:a plats, vilket var näst sist av dem som tog sig i mål i det första åket. Hittills har hon gjort 16 världscupstarter, alla i slalom eller storslalom och de flesta under den alpina säsongen 2019/2020. (källa)
  2. 3) = Slalom- och storslalomtävlingarna i Courchevel planerades byta plats med varandra p.g.a troligt snökaos under helgen. Slalomen planerades till den 17 december, och om vädret ej tillät det den 18 december – i så fall skulle storslalomtävlingen ställas in. Då väderförhållandena på lördagen (den 17 december) gjorde att backen inte ansågs säker kördes slalomen på sitt ursprungligen tänkta datum, den 18 december, och storslalomtävlingen ställdes in. Den omplanerades till den 10 februari i Andorra. Där blev den återigen inställd p.g.a kraftig blåst. Tävlingen genomfördes till slut den 2 mars i Ofterschwang. (källa)
  3. Stenmark vann den totala världscupen tre gånger i rad, säsongerna 1975/76, 1976/77 och 1977/78. Därefter följde ett antal år där han kom tvåa. Han vann dessutom åtta världscuper i slalom (1975, 1976, 1977, 1978, 1979, 1980, 1981 och 1983) och sju i storslalom (1975, 1976, 1978, 1979, 1980, 1981 och 1984). Ingen annan alpin skidåkare i världscupen har någonsin vunnit lika många delcuper. Säsongen 1978/79 var den segerrikaste för svensken då han vann tretton tävlingar. Han vann bland annat samtliga tio storslalomtävlingar. I Jasna 1979 vann han storslalomen med en marginal på 4,06 sekunder. Ändå slutade han bara femma i den totala världscupen på grund av regeländringen att bara de tre bästa resultaten från delcuperna fick räknas. Han var även en framgångsrik mästerskapsåkare med flera OS- och VM-guld. I och med att världsmästerskapen inte arrangerades lika ofta förr har de olympiska spelen även fått VM-status. (källa)
  4. Vonn var storfavorit inför OS i Vancouver och hade redan säkrat flera världscupssegrar veckorna innan OS. Veckan innan spelen inleddes meddelade Vonn att hon hade ådragit sig en skada på smalbenet som gjorde att hon hade svårt att prestera fullt ut på grund av smärtorna. På grund av det varma vädret sköts dock de alpina tävlingarna upp, och Vonn vann sin första tävling (störtlopp). I nästa gren, superkombination, kraschade hon i det andra åket, men i super-G-tävlingen tog hon brons, efter Andrea Fischbacher och Tina Maze. I storslalomtävlingen föll Vonn så illa att hon bröt ett finger. Hon ställde dock ändå upp i den sista tävlingen, slalom, med fullföljde inte heller den tävlingen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.