Strängbetong Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder strängbetong, varianter, uttal och böjningar av strängbetong

Strängbetong synonym, annat ord för strängbetong, vad betyder strängbetong, förklaring, uttal och böjningar av strängbetong.

Vad betyder och hur uttalas strängbetong

Strängbetong uttalas sträng|bet|ong och är ett substantiv.

Ordformer av strängbetong

Singular

strängbetong
obestämd grundform
strängbetongs
obestämd genitiv
strängbetongen
bestämd grundform
strängbetongens
bestämd genitiv

Strängbetong är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet strängbetong

  1. Aktiebolaget Strängbetong är en svensk tillverkare av prefabricerade betongelement.
  2. År 1939 förvärvade AB Betongindustri en ensamlicens i Sverige på den av den tyske ingenjören Ewald Hoyer 1937 patenterade metoden att armera betong med spända ståltrådar för bättre hållfasthet. Man började experimentera med metoden och testerna föll väl ut. Det av tyskans Stahlsaitenbetong direktöversatta ”strålsträngbetong” var för krångligt, varför det kom att kallas "strängbetong" och det fick även bli företagets namn.
  3. Spända ståltrådar, strängar, användes för förspänning. Slogs det på strängarna, uppstod toner, vid tonen A var spänningen den rätta. Strängbetong var länge den gängse benämningen på förspänd betong. 1952 fick man sin första montageavdelning. Från början var Strängbetong en del av Betongindustris verksamhet. Strängbetong blev 1954 ett fristående dotterbolag. År 1958 startade Veddigefabriken och 1962 fabriken i Kungsör. 1997 förvärvades företaget av Consolis.
  4. Företaget har sju fabriker i Veddige, Herrljunga, Örebro, Kungsör, Norberg, Hudiksvall och Långviksmon. Strängbetong åtar sig även entreprenader och står för montaget och vad övrigt som hör samman med elementbyggtekniken. Strängbetong ingår i Consoliskoncernen med Bain Capital som huvudägare. Strängbetong är Sveriges största tillverkare av prefabricerade betongelement.
  5. Bland byggnader med betongstommen tillverkad av Strängbetong kan nämnas Malmö Arena, Nya Malmö Stadion, Emporia och Friends Arena.
  6. allabolag.se om Strängbetong (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.