Strängpressning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder strängpressning, varianter, uttal och böjningar av strängpressning

Strängpressning synonym, annat ord för strängpressning, vad betyder strängpressning, förklaring, uttal och böjningar av strängpressning.

Vad betyder och hur uttalas strängpressning

Strängpressning uttalas sträng|press|ning och är ett substantiv.

Ordformer av strängpressning

Singular

strängpressning
obestämd grundform
strängpressnings
obestämd genitiv
strängpressningen
bestämd grundform
strängpressningens
bestämd genitiv

Strängpressning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet strängpressning

  1. Extrudering, strängpressning eller strängsprutning är en teknik för att tillverka föremål med en profil som har ett genomgående tvärsnitt. För att uppnå detta pressas eller dras material genom en form eller matris. Med hjälp av tekniken kan mängder av produkter göras i ett antal olika material, bland annat plast och metall. Vanliga material att extrudera är metall, polymerer, keramik, trä, betong och matvaror. Exempelvis stålrör eller långsmala gummi- och plastprodukter som listprofiler och pellets uppstår när dessa material extruderas. Extrudering går till så att materialet trycks genom ett munstycke en så kallad matris. Matrisens utformning bestämmer hur profilens form blir. Föremål som extruderats är normalt ganska långa och har alltid samma genomskärningsyta längs hela längden. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.