Strängsprutning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder strängsprutning, varianter, uttal och böjningar av strängsprutning

Strängsprutning synonym, annat ord för strängsprutning, vad betyder strängsprutning, förklaring, uttal och böjningar av strängsprutning.

Vad betyder och hur uttalas strängsprutning

Strängsprutning uttalas sträng|sprut|ning och är ett substantiv.

Ordformer av strängsprutning

Singular

strängsprutning
obestämd grundform
strängsprutnings
obestämd genitiv
strängsprutningen
bestämd grundform
strängsprutningens
bestämd genitiv

Plural

strängsprutningar
obestämd grundform
strängsprutningars
obestämd genitiv
strängsprutningarna
bestämd grundform
strängsprutningarnas
bestämd genitiv

Strängsprutning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet strängsprutning

  1. Plastbearbetning är den process som formar plastråvaran till färdig produkt. Det finns fyra huvudmetoder, formsprutning, strängsprutning (även kallat extrudering), formpressning och gjutning. (wikipedia.org)
  2. Extrudering, strängpressning eller strängsprutning är en teknik för att tillverka föremål med en profil som har ett genomgående tvärsnitt. För att uppnå detta pressas eller dras material genom en form eller matris. Med hjälp av tekniken kan mängder av produkter göras i ett antal olika material, bland annat plast och metall. Vanliga material att extrudera är metall, polymerer, keramik, trä, betong och matvaror. Exempelvis stålrör eller långsmala gummi- och plastprodukter som listprofiler och pellets uppstår när dessa material extruderas. Extrudering går till så att materialet trycks genom ett munstycke en så kallad matris. Matrisens utformning bestämmer hur profilens form blir. Föremål som extruderats är normalt ganska långa och har alltid samma genomskärningsyta längs hela längden. (wikipedia.org)
  3. Strängsprutning är en tillverkningsmetod för plaster. Vid strängsprutning fylls granulat i en tratt som leder ner till en cylinder med en archimedesskruv i. Archimedesskruven matar långsamt fram granulatet som successivt smälter i den värmda cylindern. Varvtalet och temperaturen styr hur snabbt maskinen kan arbeta. I änden av cylindern sitter ett munstycke monterat som smältan tvingas igenom för att därefter stelna. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.