Studiestödsnämnd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder studiestödsnämnd, varianter, uttal och böjningar av studiestödsnämnd

Studiestödsnämnd synonym, annat ord för studiestödsnämnd, vad betyder studiestödsnämnd, förklaring, uttal och böjningar av studiestödsnämnd.

Vad betyder och hur uttalas studiestödsnämnd

Studiestödsnämnd uttalas studie|stöds|nämnd och är ett substantiv.

Ordformer av studiestödsnämnd

Singular

studiestödsnämnd
obestämd grundform
studiestödsnämnds
obestämd genitiv
studiestödsnämnden
bestämd grundform
studiestödsnämndens
bestämd genitiv

Plural

studiestödsnämnder
obestämd grundform
studiestödsnämnders
obestämd genitiv
studiestödsnämnderna
bestämd grundform
studiestödsnämndernas
bestämd genitiv

Studiestödsnämnd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet studiestödsnämnd

  1. Studiemedel är en i Sverige statligt administrerad försörjning för studerande, och består av en lånedel (ofta benämnd studielån) och en bidragsdel (ofta benämnd studiebidrag). Studenterna kan välja att enbart ta ut bidragsdelen (vanligt bland dem som bor hemma hos föräldrarna) eller att ta ut såväl bidragsdelen som hela eller delar av lånedelen. Studiemedelsutbetalningarna administreras av Centrala Studiestödsnämnden (CSN). (källa)
  2. Centrala studiestödsnämnden. (källa)
  3. Centrala studiestödsnämndens författningssamling är en samling föreskrifter som nämnden givit ut. Har man fått ett beslut från CSN angående studiemedel som man anser är felaktigt kan man överklaga detta till Överklagandenämnden för studiestöd. Har man fått ett beslut från CSN angående återbetalning av studiemedel som man anser är felaktigt kan man överklaga detta till behörig förvaltningsrätt. Studier som bedrivits utan framgång och därmed inte lett vidare till anställning inom yrkesområdet som studierna varit ämnade för kan ansöka om att studielånet avskrivs helt eller delvis. (källa)
  4. Ahlmark blev fil mag vid Uppsala universitet 1959, avdelningschef på Medborgarskolans riksorganisation 1967, styrelseledamot i Thielska galleriet 1977–83, ledamot i centrala studiestödsnämnden 1979, styrelseledamot i Sveriges Radio 1980–83 och Sveriges Lokalradio 1980. Han blev ledamot i statens kulturråd 1980, styrelseledamot i riksbankens jubileumsfond 1983, ledamot av folkbildningsutredningen 1977–79, av utredningen om de homosexuellas situation i samhället 1978–84, av huvudmannaskapskommittén 1978–81, av filmpolitiska utredningen 1979–82 och av studiemedelsutredningen från 1985. (källa)
  5. 1983 blev han som en av de första invandrarna invald som riksdagsledamot. Han satt på posten fram till 1991. Efter riksdagsåren arbetade han på Centrala studiestödsnämnden. (källa)
  6. Sundsvallsregionens väg mot en IT-region fortsatte 1961 med att Skogsbrukets Datacentral (SDC, idag del i Biometria) bildades som en ekonomisk förening i Sundsvall för att effektivisera och redovisa virkesmätning med hjälp av datorer. Sedan slutet av 1960-talet är skogsägare i hela landet anslutna.) Flera myndigheters IT-drift och IT-utveckling utlokaliserades till Sundsvall under 1970-talet: Riksförsäkringsverkets (Försäkringskassans) IT-avdelning, Statens tjänstepensionsverk (SPV), Centrala studiestödsnämnden (CSN) samt PRV, nuvarande Bolagsverket. Runt myndigheterna, telekombranschen och bankerna växte IT-konsultverksamhet upp, med särskilt fokus på systemutveckling för stora organisationer. (källa)
  7. Uppgifter från Ladok rapporteras till bland annat Centrala studiestödsnämnden (CSN), utbildningsdepartementet, Universitets- och högskolerådet (UHR) och Statistiska centralbyrån (SCB). Uppgifterna påverkar studentens möjlighet till studiemedel. Antal inrapporterade helårsstudenter och helårsprestationer, det vill säga volymen registreringar och poängresultat, ligger till grund för lärosätets statliga utbildningsanslag. (källa)
  8. Utbildningsdepartementets ansvarsområden om utbildning är förskoleverksamhet, föreskoleklasser, grundskola, gymnasieskola, högskola, studiefinansiering, samt vuxen- och folkutbildning. Departementets arbetsuppgifter är att ta fram propositioner, tillsätta kommittéer och utredningar, samt administrera de myndigheter som lyder under detta departement. Myndigheter under utbildningsområdet är bland annat Centrala studiestödsnämnden, Universitetskanslersämbetet, Universitets- och högskolerådet, Svenska Unescorådet, Statens skolinspektion, Kungliga biblioteket och Kungliga Vetenskapsakademien. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.