Studiopublik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder studiopublik, varianter, uttal och böjningar av studiopublik

Studiopublik synonym, annat ord för studiopublik, vad betyder studiopublik, förklaring, uttal och böjningar av studiopublik.

Vad betyder och hur uttalas studiopublik

Studiopublik uttalas studio|publ|ik och är ett substantiv.

Ordformer av studiopublik

Singular

studiopublik
obestämd grundform
studiopubliks
obestämd genitiv
studiopubliken
bestämd grundform
studiopublikens
bestämd genitiv

Plural

studiopubliker
obestämd grundform
studiopublikers
obestämd genitiv
studiopublikerna
bestämd grundform
studiopublikernas
bestämd genitiv

Studiopublik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet studiopublik

  1. En mentometer är en elektronisk apparat förösträkning, som oftast används i TV-program. Den kan ha en eller flera knappar beroende på vad publiken skall framrösta, och registrerar antalet samstämmiga svar, uttryckt i procent av antalet deltagare i en omröstning. Genom mentometrar kan man snabbt få en bild av den uppfattning som råder i en viss fråga hos till exempel en TV-studiopublik. Mentometeromröstningar kan också användas medvetet för att skapa en känsla av deltagande och inflytande, till exempel på kongresser och andra större möten. (källa)
  2. En pratshow (pratprogram) eller talkshow är en TV- och radioprogramsgenre där en programledare intervjuar personer, ofta varvat med musik- och andra inslag, inför en studiopublik. Det visas som en programserie. Genren introducerades i radio och utvecklades vidare i amerikansk TV. The Tonight Show (1954–) var en amerikansk pionjär, medan Hylands hörna blev först inom genren i Sverige. (källa)
  3. Situationskomedi, sitcom, är en typ av humoristisk dramaserie, som först uppstod i radio, men idag framförallt sänds i tv. Situationskomediserierna kretsar vanligen kring en grupp fasta rollfigurer i en vardaglig miljö - hemmet, arbetsplatsen eller vänskapskretsen - och handlingen bygger på de humoristiska episoder som uppstår på dessa platser. I hemmiljö är vardagsrum vanliga. Varje avsnitt är i regel mellan tjugo och trettio minuter långt, undantaget reklamtid. En sitcom kan vara antingen animerad eller live action. Det är vanligt med publikskratt på ljudbandet, som antingen kan komma från en studiopublik eller vara pålagda i efterhand. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.