Svängd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder svängd, varianter, uttal och böjningar av svängd

Svängd synonym, annat ord för svängd, vad betyder svängd, förklaring, uttal och böjningar av svängd.

Vad betyder och hur uttalas svängd

Svängd uttalas svängd och är ett adjektiv.

Svängd betyder:

Ordformer av svängd

Böjning (i positiv) svängd en ~ + subst. svängt ett ~ + subst. svängda den/det/de ~ + subst.

Svängd är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet svängd

  1. Det finns fyra eller fem etablerade och besläktade innebörder i ordet spandrill inom arkitektur och konsthistoria. Alla syftar på ytan mellan en svängd figur och en rektangulär avgränsning, som till exempel ytan mellan böjningen på en valvbåge och en rektilinjär ram, eller den väggyta som omges av valvbågar i en arkad och gördelgesims eller ramen ovanför dessa, eller ytan mellan den mittersta medaljongen på en matta och mattans hörn eller ytan mellan en cirkulär urtavla och hörnen på den infattning där urtavlan sitter. Även ytan under en trappa, som kan användas som förvaringsplats, kallas för spandrill. (källa)
  2. Svängd (originalets titel Queer) är en roman skriven av den amerikanske författaren William S. Burroughs och gavs ut 1985. Den översattes till svenska av Einar Heckscher och kom ut 1988 på Norstedts förlag. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.