Svenskklingande Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder svenskklingande, varianter, uttal och böjningar av svenskklingande

Svenskklingande synonym, annat ord för svenskklingande, vad betyder svenskklingande, förklaring, uttal och böjningar av svenskklingande.

Vad betyder och hur uttalas svenskklingande

Svenskklingande uttalas svensk|kling|ande oböjligt och är ett adjektiv.

Svenskklingande betyder:

Ordformer av svenskklingande

Böjning (i positiv) svenskklingande en/ett/den/det/de ~ + subst.

Svenskklingande är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet svenskklingande

  1. Bengtson har ingen koppling till Sverige, trots sitt svenskklingande efternamn. (källa)
  2. Nore är ett fornnordiskt namn, som blev använt av Esaias Tegnér 1818 som en personifikation av Norge. Det infördes i almanackan 1901 den 4 november (samma datum som den svenske kungen Karl XIII kröntes till kung av Norge) som en heder åt unionen mellan Norge och Sverige. När norrmännen 1905 sade upp unionen utgick namnet året därpå och ersättas av det mer svenskklingande Sverker. Det återinfördes 1986 på 4 november, men flyttades 1993 till 17 maj och utgick 2001. (källa)
  3. Då Karl XIII av ätten Holstein-Gottorp inte fick legitima ättlingar som levde till vuxen ålder, adopterade han 18 juli 1809 Christian August av Augustenborg som därvid bytte namn till Karl August, som svensk tronföljare borde han bära ett mer svenskklingande namn. Christian August hade varit ståthållare i Norge, och kungen trodde att hans popularitet i grannlandet skulle bidraga till att förverkliga drömmen om att införliva Norge i riket. (källa)
  4. Kring 1883 flyttade Carl August Carlson till området där Karlstad i dag är belägen. Carlson anlade där en gård. År 1904 anlades järnväg till gården, runt om denna växte sedan en stadsbebyggelse upp som döptes till Karlstad. Befolkningen i området utgjordes huvudsakligen av svenska immigranter. Snart nog växte ett antal firmor fram med svenskklingande namn: Raier Olson's blacksmith shop, Nordin's hotel, Peter Lofgren's general store för att nämna några. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.