Syndaregister Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder syndaregister, varianter, uttal och böjningar av syndaregister

Syndaregister synonym, annat ord för syndaregister, vad betyder syndaregister, förklaring, uttal och böjningar av syndaregister.

Vad betyder och hur uttalas syndaregister

Syndaregister uttalas synda|reg|ister och är ett substantiv.

Ordformer av syndaregister

Singular

syndaregister
obestämd grundform
syndaregisters
obestämd genitiv
syndaregistret
bestämd grundform
syndaregistrets
bestämd genitiv

Plural

syndaregister
obestämd grundform
syndaregisters
obestämd genitiv
syndaregistren
bestämd grundform
syndaregistrens
bestämd genitiv

Syndaregister är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet syndaregister

  1. Den vanliga husflugan : dess syndaregister och medlen att bekämpa densamma (1922). (källa)
  2. Författaren och Dramatikern P.O. Enquist skrev i Expressen att boken var "en koncentrerad genomgång av ett välkänt och välglömt syndaregister" och att den "borde bli obligatorisk läsning på våra gymnasier.". (källa)
  3. Alma Braathen berättade i jubileumsnumret av Sundsvalls Tidning 30 januari 1941 om sin barndom och ungdom, då hon kallades Vilden. I hennes efterlämnade papper finns ett manus till en flickbok med titeln Noddy Vildes syndaregister, där hon under signaturen Spaltslaven livligt och utförligt skildrar de äventyr hon berättade om i tidningsartikeln 1941. Flickboksmanuset består av 65 maskinskrivna A4-sidor indelade i 13 kapitel med talande rubriker som Salongspolonäs och dans på timmerstockar, En apa stormar sågverkspipan, Arga hästar, blixtrande lekstugor och gungande fönsterbleck, En stållina griper in i ett människoöde. Manuset är troligtvis skrivet under hennes tid som frilansare åren 1929-1934, och hon kunde enligt Birgit Petersson varit inspirerat av Lisa Eurén-Berners Fröken Sprakfåle som kom ut 1932. En annan inspirationskälla kan även ha varit Ester Blenda Nordströms flickböcker. (källa)
  4. I andra strofen övergår det hela till mer vardagliga toner: scenen skiftar till krogmiljö, där Fredman vill stärka sig inför sin förestående död. Han gör upp räkningen genom att justera sin krognota, vilket får symbolisera hans syndaregister. Att sålunda få avlösning för sina synder borde vara en allvarlig händelse, men övergår i komik genom de enkla matvarorna. Den komiska kontrasten fortsätter i nästa strof, där Fredman sätter upp sitt testamente i samma högandliga retorik och avsvär sig världsliga ting, innan han i andra halvan snabbt övergår till lovsång till krogens öl. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.