Fälthöns Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder fälthöns, varianter, uttal och böjningar av fälthöns

Fälthöns synonym, annat ord för fälthöns, vad betyder fälthöns, förklaring, uttal och böjningar av fälthöns.

Synonym till fälthöns

Hur används ordet fälthöns

  1. Pointern har förmågan att vara aktiv utomhus, men koppla av inomhus. Det är en glad hund som gärna vill vara till lags och fungerar bra tillsammans med andra hundar. Som jakthund är den specialiserad på jakt på fälthöns. För att få högre utmärkelser på hundutställning måste en pointer ha meriter från jaktprov för stående fågelhund. Numer har pointer framgångar inom draghundssport. (källa)
  2. Färgen på fåglarnas regnbågshinna beror inte bara på pigment utan även på exempelvis ljusdiffraktion, och färgen kan variera från mörkbrunt och gult till rött, blått och grönt men även vara silver- och guldskimrande. Hos vissa arter, exempelvis hos stäpphöken skiljer sig könens ögonfärg åt och exempelvis har starhonan en gul ring runt iris vilket skiljer henne från hanen. Hos många arter förändras ögonfärgen med ålder, som hos duvhöken där ungfåglarnas iris är klargul och adulta fåglar har röd. Att ögonfärgen förändras med ålder förekommer hos en mängd fågelfamiljer som lommar, doppingar, änder, hökartade rovfåglar, fälthöns, trutar, alkor, hackspettar, härmtrastar, vireor och trupialer. (källa)
  3. Vaktlar är ett samlingsnamn för ett antal släkten med medelstora hönsfåglar i familjerna fälthöns (Phasianidae) och tofsvaktlar (Odontophoridae). Dessa två familjer är inte nära besläktade men bär samma namn på grund av sitt liknande utseende och beteende. Det finns även ett antal obesläktade grupper med fåglar av helt andra slag som på grund av vissa morfologiska likheter på olika sätt innefattar "vaktel" i sitt trivialnamn, som exempelvis vaktelduvor, vakteltrastar och vaktelastrilder. (källa)
  4. Den medeltida blancmangén, eller "viträtt" som den också kallats, var en rätt som hörde till överklassens kök och var vanlig runt om i Europa under medeltiden fram till tidigmodern tid. Den finns i ett otal variationer i receptsamlingen från hela Europa och finns nämnd i litterära verk som Geoffrey Chaucers Canterburgysägnerna. Grundreceptet innehöll mjölk och finfördelad kyckling (oftast kapun), smaksatt med rosenvatten och blandat med rismjöl som lagades till en slät stuvning. På fastedagar användes mandelmjölk eller fisk som ersättning för mjölk och fågel. Den kunde även innehålla kryddor som saffran eller kanel och kycklingen kunde bytas ut mot annan typ av fågel som vaktel eller fälthöns. Kryddor användes flitigt i medeltida recept eftersom de gav prestige och lyx åt en rätt. "Viträtten" förekom i receptsamlingar från hela Europa och som kan betraktas som en av få verkligt internationella rätter under förmodern tid. (källa)
  5. Breton används vid fågeljakt. Den anses vara särskilt bra på ripa, tjäder och orre men går även utmärkt på fälthöns. När hunden får fågelkontakt står den blickstilla och först på förarens kommando skrämmer den upp fågeln eller fåglarna. När skottet skjuts skall hunden sätta sig eller lägga sig ned, för att sedan på kommando apportera den skjutna fågeln. Jakten sker med hagelgevär. För att få högre utmärkelser på utställning måste en breton ha meriter från jaktprov för stående fågelhund. Rasen är godmodig och alltså idealisk som familjehund, men behöver mycket motion. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.