Kurs Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder kurs, varianter, uttal och böjningar av kurs

Kurs synonym, annat ord för kurs, vad betyder kurs, förklaring, uttal och böjningar av kurs.

Synonymer till kurs

Vad betyder och hur uttalas kurs

Kurs uttalas kurs och är ett substantiv -en -er.

Kurs betyder:

Ordformer av kurs

Singular

kurs
obestämd grundform
kurs
obestämd genitiv
kursen
bestämd grundform
kursens
bestämd genitiv

Plural

kurser
obestämd grundform
kursers
obestämd genitiv
kurserna
bestämd grundform
kursernas
bestämd genitiv

Kurs är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Kurs på Engelska

  • course - keep a straight course
  • rate - rise in a price, fall in a price, share price
  • class, course - residential study centre, conference centre, evening class, course participant, study course

Hur används ordet kurs

  1. Han kommer till Sverige nästa vecka, ett land som Ungern ofta är på kollisionskurs med. (källa)
  2. Gondolen har ett polerat metallbeslag monterat i förstäven, en symbol för en bila (ferro di prua), (som också återfanns i dogens huvudbonad), som sedermera utvecklats till en symbol för Venedig. Under bilan finns vanligtvis sex utskott, som symboliserar stadsdelarna i det historiska Venedig. Årtullens gaffelbeslag (forcola) har en konisk fyrkantig ände som är nedstucken i ett motsvarande hål (trincarino) i relingen akterut på högra sidan. Här lägger gondoljären sin långa åra (rèmo) för vrickning och manövrering av gondolen. Gondolens asymmetriska konstruktion underlättar för gondoljären att hålla rak kurs. Gondoler kan vara rikt utsmyckade på fördäcket och sittbänkarna för passagerare. (källa)
  3. Alltså är både skepp och båtar juridiskt sett fartyg men trots detta används orden skepp och fartyg synonymt i normalt språkbruk. Juridiskt sett är dock definitionen på fartyg följande, "allt som framförs på vatten och är utrustat med eget framdrivingssystem samt möjlighet att påverka sin kurs". Således klassas även sjöflygplan som fartyg så snart det landat på vatten och är därmed skyldigt att följa sjövägsreglerna. (källa)
  4. Svenska HLR-rådet rekommenderar att privatpersoner går en kurs i HLR varje år. (källa)
  5. En högskoleexamen ska enligt de nya bestämmelserna innehålla ett självständigt arbete om minst 7,5 högskolepoäng, vilket så gott som alltid tolkas som krav på en akademisk uppsats eller ett examensarbete. Normalt ska detta inom ramen för huvudämnets B-kurs. (källa)
  6. Hösttermin kallas läsårsperioden från slutet av (i vissa fall mitten av) augusti till mitten av december i Sveriges skolor. Höstterminen kommer efter sommarlovet, och inleder ny årskurs/kurs. Höstterminen är något kortare än vårterminen, men har bara höstlovet som ledighet. Hösttermin är den första och inledande terminen på läsåret och årskursen. När höstterminen är slut har eleverna jullov. (källa)
  7. Utbildning inom journalistik ger studenten färdigheter och kunskaper för att kunna arbeta som journalist. Utbildningslängden varierar mellan 1-3 år och journalistutbildningar finns på både högskola, universitet, folkhögskola och yrkeshögskola samt fristående kurser. För att vara verksam som journalist krävs däremot ingen examen. Andelen journalister med en formell journalistutbildning från universitet, högskola, folkhögskola eller yrkeshögskola ökade från 42% 1989 till 74% 2011, enligt JMG:s undersökning av slumpmässigt utvalda medlemmar i Journalistförbundet. (källa)
  8. Det föreligger inget krav på genomgången formell kurs för att få avlägga prov för jägarexamen. Ett flertal organisationer och företag erbjuder dock längre eller kortare kurser inför provtillfällena. De läroböcker som ges ut används både inom organiserad undervisning och för självstudier. I läroböckerna och på kurserna behandlas vanligen områden som vilt i Sverige, viltvård, jaktmetoder, jaktlagstiftning, vapenkunskap och skytte. (källa)
  9. Kantning är ett sätt att svänga kajaken genom att luta kajaken så den ligger på sin kant i vattnet. När man kantar en kajak som glider genom vattnet med fart medför detta att kajaken svänger, i och med skrovets utformning. Om man lutar kajaken åt vänster kommer den att svänga höger och vice versa på grund av den svaga U-formen i skrovet. Detta används dels för att svänga utan att använda onödiga paddeltag, och dels för att hålla en rak kurs. Om man paddlar med sidovind från vänster kommer kajaken vilja styra åt vänster, upp mot vinden. Genom att kanta kajaken svagt åt vänster går det bibehålla en rak kurs. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.