Tidning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidning, varianter, uttal och böjningar av tidning

Tidning synonym, annat ord för tidning, vad betyder tidning, förklaring, uttal och böjningar av tidning.

Synonymer till tidning

Vad betyder och hur uttalas tidning

Tidning uttalas tid|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av tidning

Singular

tidning
obestämd grundform
tidnings
obestämd genitiv
tidningen
bestämd grundform
tidningens
bestämd genitiv

Plural

tidningar
obestämd grundform
tidningars
obestämd genitiv
tidningarna
bestämd grundform
tidningarnas
bestämd genitiv

Tidning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tidning på Engelska

  • newspaper, magazine - newspaper article, weekly, newspaper report, evening paper, read the newspaper

Hur används ordet tidning

  1. Galoppsporten blev populär under början av 1800-talet i Sverige och de första ända löpen skedde 1810 på Exercisfältet i Göteborg, där de hade arrangerats av engelsmannen Mr Hebdon. Tävlingen anordnades främst för att fira kronprinsparets besök i Sverige och löpen skedde framför hela 10 000 åskådare. Några få tävlingar anordnades runt om i Sverige men fick aldrig den populära status som i Storbritannien. Först 1867 bildades Allmänna svenska kapplöpningssällskapet och började regelbundet anordna tävlingar i Stockholm, Göteborg och Helsingborg. Galopptävlingarna ökade då något i popularitet och svenska kapplöpningssällskapet fick hela 300 nya medlemmar år 1867 och två år senare hade antalet stigit till 457 medlemmar. Det första professionella träningsstallet öppnade 1870 i Helsingborg av tysken Ludwig Lienow under initiativ från greve Carl Gustaf Otto Kristian Wrangel. Greve Wrangel blev även sekreterare i kapplöpningssällskapet samma år och gav även ut en handbok om hästskötsel som han kallade "Handbok för hästvänner" och mellan 1868 och 1878 gav han ut en tidning under namnet "Tidning för hästvänner", Två stuterier för galopphästar öppnades även i Jönköping detta år. (källa)
  2. 1973–1988 producerade Sveriges Television en dockfilmsserie med handdockor, inspirerad av den sovjetiska filmserien och omväxlande namngiven som Drutten och Jena och Drutten och Krokodilen. Den började sändas i Sveriges Magasin 1 september 1973 och fortsatte med 600–700 avsnitt. Sista avsnittet var ett specialinslag som sändes 1988. Det fanns också en tidning där Krokodilens namn stavades "Jena". (källa)
  3. Gigant var en svensk serietidning i antologiform med superhjälteserier från DC Comics som utkom åren 1964–85 och återupplivades kortvarigt 2001. (källa)
  4. Gratistidning är en publikation som är gratis. Läsaren betalar alltså inget lösnummer- eller prenumerantpris för tidningen, utan denna finansieras av reklamintäkter. Gratistidningarna kan vara i form av såväl dagstidningar som tidskrifter. De sistnämnda brukar dock ofta kallas gratismagasin. (källa)
  5. Gripen (tidning) – Malmö nations vid Lunds universitet nationstidning. (källa)
  6. Gyro (tidning) – en tidning. (källa)
  7. En svensk tidning som skriver om sjöfart är Sjöfartstidningen. (källa)
  8. Herrtidning är i den bredaste betydelsen en tidning eller tidskrift inom populärpressen som riktar sig till män. Tidskrifter med enhetligt tema såsom motor, populärvetenskap och sport brukar inte räknas som herrtidningar även om de har en övervägande manlig läsarkrets. (källa)
  9. Det nu vanliga hälsningsordet "hej" var tidigare bara en interjektion. Ordet började först användas som hälsning av medlemmarna i Götiska förbundet under tidigt 1800-tal, som ansåg att ordet var vikingalikt, och menade att vikingarna faktiskt kunde sagt så. Efter detta togs "hej" upp i studentkretsar i Uppsala på 1870-talet, för att bli allmänt spritt först på 1930-talet. Det togs även upp av ungsocialisterna i 1900-talets början. Anton Nilson skrev 1980: "Per Albin Hansson blev redaktör för det nya förbundets tidning Fram. Ofta sammanträffade vi, hälsade vårt 'Hej'. (Det var ungsocialisterna som tog upp det lilla nätta ordet 'hej' efter Götiska förbundet, som låtit det falla i glömska, och genom ungsocialisterna och ungdemokraterna bredde det lilla ordet ut sig över hela landet och blev omsider ett allmänt hälsningsord.". (källa)
  10. Ikon 1931 – en svensk ungdomstidning om kristen tro. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.