Sysselsättningsfråga Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sysselsättningsfråga, varianter, uttal och böjningar av sysselsättningsfråga

Sysselsättningsfråga synonym, annat ord för sysselsättningsfråga, vad betyder sysselsättningsfråga, förklaring, uttal och böjningar av sysselsättningsfråga.

Vad betyder och hur uttalas sysselsättningsfråga

Sysselsättningsfråga uttalas syssel|sätt|nings|fråga och är ett substantiv.

Ordformer av sysselsättningsfråga

Singular

sysselsättningsfråga
obestämd grundform
sysselsättningsfrågas
obestämd genitiv
sysselsättningsfrågan
bestämd grundform
sysselsättningsfrågans
bestämd genitiv

Plural

sysselsättningsfrågor
obestämd grundform
sysselsättningsfrågors
obestämd genitiv
sysselsättningsfrågorna
bestämd grundform
sysselsättningsfrågornas
bestämd genitiv

Sysselsättningsfråga är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sysselsättningsfråga

  1. Arbetet med samhällsplaneringen för ett visst projekt omfattar bland annat att ta ställning till finansiella investeringar, miljöfrågor, resursfrågor, trafikfrågor, sysselsättningsfrågor och folkmängdsprognoser. Samhällsplaneringen styrs av flera lagar och bestämmelser i bland annat plan och bygglagen som innebär skyldigheter att ta fram t.ex. översiktsplaner, detaljplaner och bygglov. Miljöbalken är en annan viktig lagstiftning som reglerar samhällsplaneringen för hur mark, vatten och fysisk miljö får används så att en ekologisk, social, kulturell och samhällsekonomisk långsiktigt god hushållning tryggas. (källa)
  2. Efter att ha varit ekonomiminister i endast fyra månader skulle Marianne Jelved vara ordförande för EU:s råd för ekonomiska och finansiella frågor (ECOFIN), som skulle hålla sitt möte i den danska staden Kolding på Jylland. Under detta möte diskuterades redogörelser från den monetära kommittén och centralbankschefskommittén, som tog upp pundets och lirans utträde ur det Europeiska monetära systemet (EMS). Eftersom denna period av 1990-talet kännetecknades av låg tillväxt och ökande arbetslöshet i Europa, arbetade bland andra Marianne Jelved för att sysselsättningsfrågor skulle föras in i EU:s dagordning. Som ekonomiminister utmärkte sig Marianne Jelved som en stark förespråkare för både EU-samarbetet och Euron. Hon har bland annat argumenterat för att de danska undantagen i landets EU-medlemskap förhindrar framväxten för en högre nivå av välfärd. Hon har bland annat avvisat kritik över att den danska folkpensionen hotas av euron och hänvisat till siffror från det danska ekonomiministeriet som visat på att folkpensionärerna under Danmarks EU-medlemskap har haft en hög stigning i sina realinkomster i förhållande till LO-anslutna arbetstagare. (källa)
  3. Hon var ordförande i Rädda Barnen i Stockholm 1970–1976, i Riksförbundet Sveriges Lottakårer 1974–1980 och i Svenska sektionen av Europeiska kvinnounionen från 1981. Hon var medredaktör i Svensk tidskrift från 1976, styrelseledamot i Sida från 1976, i nämnden för svensk-amerikanskt forskarutbyte (Fulbrightkommissionen) 1977–1980, ledamot av sysselsättningsutredningen 1974–1979, av jämställdhetskommittén 1976–1980, av kommittén för de svenska förberedelserna inför FN:s vattenkonferens 1976–1978, av kooperationsutredningen 1977–1979, av delegationen för ungdomens sysselsättningsfrågor 1978–1979 och i 1978 års försvarskommitté 1979–1981. Hon var ordförande i moderata samlingspartiets kvinnoförening Oscar-Gärdet i Stockholm 1971–1977, och i partidistriktet Stockholm från 1977. Hon var ledamot av partistyrelsen från 1978, landstingsledamot för Stockholms län 1971–1973, vice ordförande i centrala konstnämnden 1971–1973, i utbildningsnämnden 1971–1973 och i invandrarkommittén från 1972. (källa)
  4. Efter de konservativas valnederlag 1997 blev Boswell först talesman i finansfrågor och sedan i handels- och industrifrågor. Från 1999 till valet 2001 var han talesman i utbildnings- och sysselsättningsfrågor, därefter i arbets- och pensionsfrågor, en kort period 2003 i konstitutionella frågor och därefter åter arbets- och pensionsfrågor. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.