Sysselsättningsterapi Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder sysselsättningsterapi, varianter, uttal och böjningar av sysselsättningsterapi

Sysselsättningsterapi synonym, annat ord för sysselsättningsterapi, vad betyder sysselsättningsterapi, förklaring, uttal och böjningar av sysselsättningsterapi.

Vad betyder och hur uttalas sysselsättningsterapi

Sysselsättningsterapi uttalas syssel|sätt|nings|terapi och är ett substantiv.

Ordformer av sysselsättningsterapi

Singular

sysselsättningsterapi
obestämd grundform
sysselsättningsterapis
obestämd genitiv
sysselsättningsterapin
bestämd grundform
sysselsättningsterapins
bestämd genitiv

Sysselsättningsterapi är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet sysselsättningsterapi

  1. Sjukhuset var i stort sett självförsörjande med frukt och grönsaker. Man bedrev även svinuppfödning. Patienter deltog i trädgårdsarbete, skogsarbete, i svinhuset samt i många andra sysslor. Det fanns också arbetssal för kvinnliga patienter där man spann, vävde och sydde många av de textilier och kläder som behövdes till sjukhuset. Behandlingarna bestod till en början av sysselsättningsterapi, långbad och i viss mån lugnande läkemedel. År 1934 introducerades insulinbehandling och 1941 elbehandling. Åren 1949 -1955 genomgick ett 90-tal patienter lobotomier. Under 1950-talet kom nya mediciner som förbättrade vården och lobotomierna upphörde. Man började även med gruppterapi efter förebild från norska Dikemark sykehus och startade med gymnastik och studiecirklar, med målsättningen att slussa ut patienterna i samhället. Många patienter kunde nu skrivas ut från sjukhuset, och de som lades in fick mycket kortare vårdtider än tidigare. (källa)
  2. I Sverige utvecklades arbetsterapi senare än länder som USA, Storbritannien och Kanada. 1944 hölls första utbildningen i Sverige. Den hölls av grevinnan Estelle Bernadotte af Wisborg som hade fattat ett personligt intresse för arbetsterapi under en av sina många resor till USA. Denna utbildning hölls under en vecka däröda korset stod som utbildare tillsammans med grevinnan. Efter denna kurs startades en förening som gavs namnet Arbets- och sysselsättningsterapi. 1953 inträdde Sverige arbetsterapeuter i en världsorganisation WFOT (World Federation of Occupational Therapists), vilket underlättade att få yrket erkänt. Organisationen användes även för att uppmuntra samarbete och spridning av nya behandlingsmetoder och information mellan olika länder. I ett senare sked beslutade Sveriges riksdag att göra arbetsterapeututbildningen till en fullskalig universitetsutbildning med en 3-årig högskoleutbildning. Arbetsterapeuterna fick möjligheten att ta sin legitimation 1999. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.