Tallskog Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tallskog, varianter, uttal och böjningar av tallskog

Tallskog synonym, annat ord för tallskog, vad betyder tallskog, förklaring, uttal och böjningar av tallskog.

Vad betyder och hur uttalas tallskog

Tallskog uttalas tall|skog och är ett substantiv.

Ordformer av tallskog

Singular

tallskog
obestämd grundform
tallskogs
obestämd genitiv
tallskogen
bestämd grundform
tallskogens
bestämd genitiv

Plural

tallskogar
obestämd grundform
tallskogars
obestämd genitiv
tallskogarna
bestämd grundform
tallskogarnas
bestämd genitiv

Tallskog är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tallskog på Engelska

  • pine forest

Hur används ordet tallskog

  1. Hällmarksskog eller hällmarkstallskog är en nordisk vegetationstyp som växer på hällmark, det vill säga urberg. Den är ofta mycket torr, har ett tunt jordlager och är näringsfattig med ett pH under 7. Jordmånen är podsol, eftersom det är en typ av barrskog. (källa)
  2. De adulta fåglarna tillbringar mer tid på marken och till födosök i grandominerade skogar än i skog som till större delen utgörs av högstammig tallskog. De mycket täta skogarna används mycket sparsamt, dock brukar denna delen av skog användas av nyligen utflugna fåglar. (källa)
  3. Lärkfalken föredrar öppna marker som ändå inte är helt utan träd. Den häckar i flera olika biotoper som jordbrukslandskap med insprängda sjöar, gles tallskog med myrar och älvar, och bergsskogar. Lärkfalken är beroende av vattenytor för sitt födosök varför den ofta uppträder vid sjöar, myrar och kuster. Den häckar gärna i kråkfåglars övergivna bon och föredrar boplatser i höga tallar med öppna ytor runt omkring. Honan lägger två till fyra ägg i juni, vilka huvudsakligen ruvas av henne i cirka fyra veckor. Äggen har bruna fläckar på gul bakgrund. Ungarna blir flygfärdiga på en månad, men matas av huvudsakligen honan ytterligare en tid. (källa)
  4. Nattskärran lever mest i öppna miljöer eller gles skog. I Europa förekommer den på öppna hedar och i buskmarker, men i dess norra utbredning mest i gles tallskog och på hyggen. Den häckar på upp till 5000 meter över havet. nattskärrebiotop. (källa)
  5. Cirka 75 procent av arealen utgörs av naturreservat i fjällvärlden. Fjällhedar, fjällbjörkskogar och barrskogar dominerar dessa reservatsarealer. Nära 85 procent av landytan i naturreservaten ligger i Jämtlands, Västerbottens och Norrbottens län. Där ligger merparten av reservaten i fjällområdet eller i det fjällnära området. Nedanför gränsen för fjällnära skog är de vanligaste naturtyperna hav 37 %, sjöar och vattendrag 13 %, blandskog 11 %, tallskog 9 %, myr 8 % och granskog 6 %. Dessa naturreservat motsvarar tillsammans Skånes yta, tillsammans med de fjällnära områden utgör de 9 % av Sveriges yta, det vill säga under världssnittet. Cirka 85 procent av all yta som skyddas genom miljöbalken i Sverige är naturreservat, de övriga är nationalparker, djurskyddsområden, växtskyddsområden och biotopskyddsområden. De områden som instiftades som naturvårdsområden har sedan 1 januari 1999 benämnts naturreservat och skall betraktats som sådana. (källa)
  6. Renlavar kan dominera bottenskiktet i tallskog på torr, sandig mark, men är även vanliga på hällmark. Skog där renlavarna helt dominerar markvegetationen kallas i Finland för lavmo, i Sverige för tallhed eller lavmark. (källa)
  7. Smörsopp (Suillus luteus) är en sopp som förekommer i hela Sverige och växer i tallskog. Soppen har gula rör och vit fot med ring samt brun hatt. Den slemmiga hatthuden går lätt att dra av. Därför ska man, om man är väldigt känslig för smörsoppens "svampighet", dra av hatten före tillagning för den kan vara seg. Mindre exemplar är mindre "svampig"/seg. Smörsoppen är en uppskattad matsvamp. Då den inte har någon distinkt smak, är den god att blanda med annan svamp i pytter, köttfärssås, grytor. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.