Tidningsläsare Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidningsläsare, varianter, uttal och böjningar av tidningsläsare

Tidningsläsare synonym, annat ord för tidningsläsare, vad betyder tidningsläsare, förklaring, uttal och böjningar av tidningsläsare.

Vad betyder och hur uttalas tidningsläsare

Tidningsläsare uttalas tid|nings|läs|are och är ett substantiv.

Ordformer av tidningsläsare

Singular

tidningsläsare
obestämd grundform
tidningsläsares
obestämd genitiv
tidningsläsaren
bestämd grundform
tidningsläsarens
bestämd genitiv

Plural

tidningsläsare
obestämd grundform
tidningsläsares
obestämd genitiv
tidningsläsarna
bestämd grundform
tidningsläsarnas
bestämd genitiv

Tidningsläsare är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Tidningsläsare på Engelska

  • magazine reader

Hur används ordet tidningsläsare

  1. Tidningen Lotta Continua innehöll förutom nyheter återgivna med en tydlig tendens även kraftfull politisk agitation för en revolution. För att nå den kategori arbetare som inte var vana tidningsläsare skapades den satiriska tecknade serien Gasparazzo, vars huvudperson Calogero Gasparazzo var en typisk fabriksarbetare med syditalienskt ursprung. Serien publicerades i tidningen endast några månader under andra halvåret 1972 och lades ner i december när upphovsmannen och tecknaren Roberto Zamarin omkom i en trafikolycka. (källa)
  2. Träskmorden var kvällspressens beteckning på tre mord begångna av Hans "Tuppen" Marmbo i Stockholm hösten 1966. "Träsket" kallades området kring Brunnsgatan 26, där två av morden begicks. Den stort uppslagna rapporteringen om morden gjorde tidningsläsarna medvetna om en social miljö som många inte hade haft en aning om. "Träsket" var rivningskåkar (som på Brunnsgatan 26, där två av morden begicks) bebodda av kriminella, alkoholister och prostituerade. Pressen skrev också mycket om det tidigare okända amfetaminmissbruket i kretsarna där Marmbo rörde sig, fast han själv inte tycks ha använt amfetamin. (källa)
  3. I Dagbladet blev han känd för att skriva korta artiklar med muntert anslag under pseudonymen Mumle Gåsegg. Ett urval av dessa gavs ut i bokform i Betraktninger og anfektelser (1932) och Seksti Mumle Gåsegg (1936). Från 10 april 1940, då Norge var ockuperat, fick Mumle Gåsegg-artiklarna rollen att kommunicera med tidningsläsarna bakom den tyska censurens rygg. Han skrev ironiska, nedsättande artiklar om det nazistiska styret, men formulerade sig så att de under en längre tid undgick att stoppas av censuren. I september 1941 slog dock censuren till, då Borgen och Dagbladets redaktör Gunnar Larsen arresterades och fördes till fånglägret Grini. Han släpptes i mars 1942. (källa)
  4. I slutet av 1980-talet inleddes en hård kamp om det brittiska tidningsläsarna mellan The Guardian, The Times, The Daily Telegraph och nystartade The Independent. The Guardian fokuserade på att investera sina resurser i journalistik och produktutveckling istället för att ge sig in i ett priskrig. Under denna period ökade The Guardian sin upplaga, stärkte sin ekonomi och hyllades för kvaliteten i sin journalistik. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.