Tidningsredaktör Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tidningsredaktör, varianter, uttal och böjningar av tidningsredaktör

Tidningsredaktör synonym, annat ord för tidningsredaktör, vad betyder tidningsredaktör, förklaring, uttal och böjningar av tidningsredaktör.

Vad betyder och hur uttalas tidningsredaktör

Tidningsredaktör uttalas tid|nings|re|dakt|ör och är ett substantiv.

Ordformer av tidningsredaktör

Singular

tidningsredaktör
obestämd grundform
tidningsredaktörs
obestämd genitiv
tidningsredaktören
bestämd grundform
tidningsredaktörens
bestämd genitiv

Plural

tidningsredaktörer
obestämd grundform
tidningsredaktörers
obestämd genitiv
tidningsredaktörerna
bestämd grundform
tidningsredaktörernas
bestämd genitiv

Tidningsredaktör är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tidningsredaktör

  1. Fadern Berndt Feodor Georg Procopé var generallöjtnant i ryska armén i Finland med tjänstgöring i Helsingfors och Vasa. Modern var Agathe Louise von Knorring. Procopé gick i skola i Vasa och i Helsingfors, där han inackorderades som 15-åring. Efter att 1897 ha promoverats till magister i historia, valde han mellan att bli lärare och journalist. Han trodde att lärarbanan skulle medföra disciplinära problem och satsade därför på att bli tidningsredaktör. Som sådan verkade Procopé i Björneborg, där han efterträdde Karl August Tavaststjerna. Han var senare tidningsredaktör i Vasa, Tammerfors och Helsingfors. (källa)
  2. Stig Järrel – Oscar, hotellportier i småstad/poliskonstapel/tidningsredaktörer/tullöverkontrollant/Hulda, värdinna på Huldas pensionat/pokerspelande cowboy/bilköpande rom/herre på tåg/konduktör/brandvakt på teater/si själv. (källa)
  3. De två tidningsredaktörerna. (källa)
  4. Den första egentliga söndagsskolan startades 1780 i Gloucester av den engelske boktryckaren och tidningsredaktören Robert Raikes (1735-1811), som bland annat ville förhindra att barn från slummen hamnade i kriminalitet. Det stora intresse som detta väckte genom de tidningsartiklar som han publicerade om detta, ledde till att många söndagsskolor startades i England, där de i likhet med i USA med tiden blev mycket vanliga. (källa)
  5. Anna Maria Lenngren, född Malmstedt den 18 juni 1754 i Kvarteret Ånäbben i Uppsala, död 8 mars 1817 i Stockholm, var en svensk poet. Hon var dotter till Magnus Brynolf Malmstedt, som var professor vid universitetet i Uppsala, och gifte sig 1780 med kommerserådet och tidningsredaktören Carl Peter Lenngren. (källa)
  6. Olof Lagercrantz är en bok från 1980 av den svenske författaren Sven Stolpe. Den utgör en kritisk biografi av författaren, litteraturkritikern och tidningsredaktören Olof Lagercrantz, med fokus på hans livsåskådning. Baksidestexten sammanfattar innehållet med följande ord: "I Lagercrantz utveckling urskiljer Stolpe en kurva som från en blodlös salongsmässig kristendom, över en ogenomtänkt liberal humanism leder fram till en nihilism som kommer honom att envist försvara Sovjetryssland och svika Västerlandets kristna grundsyn.". (källa)
  7. Musikalen dramatiserar den verkliga historien och lyfter fram misstankarna att den mer sannolika mördaren var fabrikens städare Jim Conley som var åtalets huvudvittne i rättegången mot Frank. Bovarna i dramat porträtteras som åklagaren Hugh M. Dorsey (som senare blev Georgias guvernör) och den högerkristne tidningsredaktören Thomas E. Watson (sedermera amerikansk senator). (källa)
  8. Idén till Vasaloppet framfördes den 10 februari 1922 av tidningsredaktören Anders Pers i en artikel om skidsport i Vestmanlands Läns tidning. Det långa skidloppet skulle anknyta till Gustav Vasas flykt mot Norge 1521. och skulle gå mellan Sälen och Mora. Dagen därpå återgav Dagens Nyheter artikeln. (källa)
  9. Det var emellertid som politisk karikatyrtecknare under signaturerna Ille och –Il– som Tollin skulle bli berömd och beryktad. Han utgav ett flertal litograferade satiralbum, varav det första Portfölj af Svenska Karrikatyrer 1840 följdes av Förklaringar. De satiriska bilderna riktade sig mot de styrande Karl XIV Johan, greve Magnus Brahe, biskop Christopher Isac Heurlin, ärkebiskop Carl Fredrik af Wingård, hovfolk, klerikaler, militärer och poliser. I början av 1845 tecknade han några nidbilder riktade mot tidningsredaktören Wilhelm Fredric Dalman i Dagligt Allehanda efter en privat meningsskiljaktighet, och han visar även personliga hatkänslor i ett par litografier med procentaren Johan Jacob von Scheven som senare gick till historien i CJL Almqvistprocessen. (källa)
  10. Erik Lundegård var son till tidningsredaktören Karl Lundegård och dennes hustru Emmy Charlotta Durén. Han blev själv far till journalisten Mats Lundegård och farfar till journalisten Åsa Lundegård. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.