Tillståndsansökan Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tillståndsansökan, varianter, uttal och böjningar av tillståndsansökan

Tillståndsansökan synonym, annat ord för tillståndsansökan, vad betyder tillståndsansökan, förklaring, uttal och böjningar av tillståndsansökan.

Vad betyder och hur uttalas tillståndsansökan

Tillståndsansökan uttalas till|stånds|an|sök|an och är ett substantiv.

Ordformer av tillståndsansökan

Singular

tillståndsansökan
obestämd grundform
tillståndsansökans
obestämd genitiv
tillståndsansökan
bestämd grundform
tillståndsansökans
bestämd genitiv

Plural

tillståndsansökningar
obestämd grundform
tillståndsansökningars
obestämd genitiv
tillståndsansökningarna
bestämd grundform
tillståndsansökningarnas
bestämd genitiv

Tillståndsansökan är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tillståndsansökan

  1. 1995 års riksdagsval var en liten förlust för Gröna förbundet och partiet förlorade en riksdagsledamot. Trots motgångarna deltog partiet i Paavo Lipponens första regering och Pekka Haavisto blev ett av de första gröna statsråden i Europa. I riksdagsvalet 1999 fick partiet två platser till i riksdagen och Gröna förbundet fortsatte i Lipponens andra regering med två statsråd, Osmo Soininvaara och Satu Hassi. Efter att Finlands riksdag godkände tillståndsansökan för det femte kärnkraftverket, beslutade Gröna förbundet att gå ur regeringen. I riksdagsvalet 2003 fortsatte Gröna förbundet att växa och partiet fick 14 riksdagsledamöter, men stannade i opposition. I riksdagsvalet 2007 fick partiet 15 riksdagsledamöter och tog plats i Matti Vanhanens andra regering, som följdes av regeringen Kiviniemi. I riksdagsvalet 2011 fick partiet 10 riksdagsledamöter och fortsatte i regeringen Katainen. I den därpå följande regeringen Stubb ingick Gröna förbundet fortsatt med två ministrar, men efter cirka tre månader avgick dessa (Pekka Haavisto och Ville Niinistö) i september 2014 på frågan om ett nytt kärnkraftverk i Finland. I båda riksdagsvalen 2015 och 2019 ökade Gröna förbundet och erhöll 15 respektive 20 mandat. Efter riksdagsvalet 2019 bildades Regeringen Rinne och de Gröna erhöll tre ministerposter, Pekka Haavisto (utrikesminister), Maria Ohisalo (inrikesminister) och Krista Mikkonen (miljö- och klimatminister). (källa)
  2. Den 16 mars 2011 lämnade Svensk kärnbränslehantering (SKB) in sin ansökan om tillstånd för att bygga slutförvar för använt kärnbränsle i Forsmark i Östhammars kommun. Det är den första ansökan för ett slutförvar för högaktivt radioaktivt avfall som lämnats in i världen. Förutom de två tillståndsansökningarna enligt kärntekniklagen (för förvaret i Forsmark samt för inkapslingsanläggningen vid Oskarshamnsverket) som lämnats till Strålsäkerhetsmyndigheten lämnade SKB dessutom in en ansökan till Mark- och miljödomstolen för de verksamheter inom slutförvarssystemet som är tillåtlighets- och tillståndspliktiga enligt miljöbalken. (källa)
  3. Täckdikning är tillåten på jordbruksmark med en maximal ledningsdiameter av 300 mm, så länge inte "allmänna eller enskilda intressen skadas". För täckdikning på annan mark än jordbruksmark samt om allmänna eller enskilda intressen skadas på jordbruksmark, måste en tillståndsansökan om markavvattning skickas in till länsstyrelsen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.