Trädgårdsskötsel synonym, annat ord för trädgårdsskötsel, vad betyder trädgårdsskötsel, förklaring, uttal och böjningar av trädgårdsskötsel.

Vad betyder och hur uttalas trädgårdsskötsel

Trädgårdsskötsel uttalas träd|gårds|skötsel och är ett substantiv.

Ordformer av trädgårdsskötsel

Singular

trädgårdsskötsel
obestämd grundform
trädgårdsskötsels
obestämd genitiv
trädgårdsskötseln
bestämd grundform
trädgårdsskötselns
bestämd genitiv

Trädgårdsskötsel är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet trädgårdsskötsel

  1. Grep är ett gaffelformigt redskap som används vid bland annat trädgårdsskötsel. Det finns flera olika sorters grepar anpassade för sina specifika användningsområden. (wikipedia.org)
  2. Under Tudor-eran (1485–1603) i Storbritannien började det bli vanligt att anlägga lågvuxna grönområden för rekreation och spel. De bestod dock sällan av det gröna gräs vi använder i våra gräsmattor idag, utan ängsblommor såsom kamomill och timjan var betydligt vanligare. Under den jaboska perioden, det vill säga under det tidiga 1600-talet, blev trädgårdsskötsel mycket fashionabelt bland den europeiska adeln och den täta, lågt klippta gröna gräsmattan dök upp i England. En välskött gräsmatta kom att symbolisera status och god smak, och bruket spreds till många andra europeiska länder. Under det tidiga 1700-talet var den öppna engelska parken oerhört populär runt om i Europa. (wikipedia.org)
  3. Kantjärn (trädgårdsskötsel) – ett trädgårdsredskap som till utseendet påminner om en spade (wikipedia.org)
  4. Gemensamma matlagningar och måltider är framträdande inslag i kollektivhus, men även barnpassning, städning och trädgårdsskötsel brukar ingå. Olika kulturella evenemang är vanligt förekommande. (wikipedia.org)
  5. Kratta är ett redskap som oftast används vid trädgårdsskötsel. En kratta består normalt av ett långt skaft som nedtill slutar i en tvärslå och utifrån dessa sticker små pinnar ut vinkelrätt åt ett håll från det plan som bildas av skaftet och tvärslån. Det vanligaste är att pinnarna och tvärslån är gjorda i metall och skaftet är oftast i trä men undantag förekommer där till exempel tvärslån och/eller pinnarna är i trä. En kratta används normalt för att jämna till marken. (wikipedia.org)
  6. Livsstilsprogram är en tv-programgenre för program som handlar om vardagsliv och livsstil, med ämnen som inredning (inredningsprogram), matlagning (matprogram), hälsa, resor (reseprogram), mode, motor, trädgårdsskötsel, sex, samlevnad och privatekonomi. De är besläktade med faktaprogram och dokumentärer, men har ett tittarperspektiv. (wikipedia.org)
  7. Skottkärra kallas en en- eller ibland tvåhjulig vagn med två skalmar avsedda att greppas av en person. Den används framförallt för att transportera löst material vid trädgårdsskötsel, stallgödsel, djurfoder och vid byggen. (wikipedia.org)
  8. Räfsa är ett redskap som oftast används vid trädgårdsskötsel, främst vid hopsamling av löv, hö eller halm på marken.. Äldre räfsor gjordes av trä med intappade träpinnar. Moderna räfsor består av långa fjädrande pinnar i metall eller plast fästa på ett långt skaft. (wikipedia.org)
  9. En skyffel eller skovel är ett redskap som används till att samla och lyfta upp samt flytta material som till exempel jord, kol, grus, snö, sand eller malm. Skyfflar används bland annat i stor utsträckning inom jordbruk och trädgårdsskötsel. (wikipedia.org)
  10. Från mitten av 1800-talet fram till 1960-talet förekom även skolträdgårdar för undervisning i trädgårdsskötsel. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.