Träning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder träning, varianter, uttal och böjningar av träning

Träning synonym, annat ord för träning, vad betyder träning, förklaring, uttal och böjningar av träning.

Synonymer till träning

Vad betyder och hur uttalas träning

Träning uttalas trän|ing och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av träning

Singular

träning
obestämd grundform
tränings
obestämd genitiv
träningen
bestämd grundform
träningens
bestämd genitiv

Plural

träningar
obestämd grundform
träningars
obestämd genitiv
träningarna
bestämd grundform
träningarnas
bestämd genitiv

Träning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Träning på Engelska

 • training - (training by) running, training session, aches (from excessive exercise)

Hur används ordet träning

 1. Alvbåge gör sin första träning med Sirius på fredagen. (expressen.se)
 2. Tävlingssimmare använder gelatin för att fixera håret under träning och tävling, detta eftersom det kalla vattnet inte löser upp gelatinet. Även punkare och andra subkulturer använder gelatin för att få sina frisyrer att hålla formen under en längre tid. (wikipedia.org)
 3. Örnborg Förlag AB. Bakom tidskriften och utgivningen stod journalisterna Karin Bångman och Mary Örnborg'. Tidningen gav tips och råd när det gällde träning, tävling och motion för längdåkare. Glid blev Nordens största oberoende tidskrift inom sin genre. (wikipedia.org)
 4. Formel Historisk och Formel Classic är endast för träning och uppvisning. Besiktning och sportsliga kontroller tillämpas inte. (wikipedia.org)
 5. jämför gymnastik, var i antikens Grekland en institution för kroppslig träning, och i vissa språk används ordet fortfarande i denna betydelse. (wikipedia.org)
 6. En gymnastiksal är ett rum där fysiska aktiviteter förläggs. Om den är särskilt utrustad för träning, tävling eller uppvisning i gymnastik kan den kallas gymnastikhall. (wikipedia.org)
 7. Handbollen föddes i slutet av 1890-talet på Ordrups gymnasium i Danmark och från det utvecklades handbollens regler och spelsätt. Det fanns dock redan under antiken liknande spel som urania och harpastum i Romarriket. Även under medeltiden fanns olika liknande spel där man skulle fånga bollen i Europa, Nordafrika och på Grönland. Den handboll som vi idag känner den utvecklades först i slutet av 1800-talet utifrån flera olika bollsporter. Mot slutet av 1800-talet förekom handboll i en form som liknade dagens i Uruguay, Tyskland och Österrike-Ungern (senare Tjeckoslovakien). Då spelades utomhushandboll som träning för gymnaster och som ett sätt för fotbollsspelare att hålla igång mellan säsongerna. (wikipedia.org)
 8. En hantel är en cirka 40 centimeter lång stålstång på vars båda ändar runda skivor av olika vikt kan sättas fast, används som redskap vid styrketräning och av kroppsbyggare. Hanteln används för träning av en mängd muskelgrupper såsom bröst, armar, rygg och ben. Användning av hantlar ger också en bättre effekt emot maskinövningar. Eftersom en frivikt(hantel) ger också resultat på alla små muskler runt själva muskeln som tränas, balansmusklerna. Dock kan fria vikter anses vara en större skaderisk, eftersom många aspekter spelar in på person som utövar övningen, medan en maskinövning är enklare att utföra. (wikipedia.org)
 9. En hinderbana är en inomhus- eller utomhusbana med fysiska hinder som människor, djur (exempelvis hästar) eller farkoster ska ta sig igenom i tävling, träning eller lek. I tävling och vissa lekar sker det enligt särskilda regler. Hinderbanor kan vara permanenta eller temporärt uppbyggda. (wikipedia.org)
 10. Hjärtat pumpar blod genom kroppens bägge kretslopp. Blod med låg syresättning i systemkretsloppet kommer in i höger förmak från vena cava superior samt inferior och passerar därifrån till höger kammare. Från höger kammare pumpas blodet in i lungkretsloppet för att passera genom lungorna där det syresätts samtidigt som koldioxid frisätts. Det nu syresatta blodet återvänder till hjärtats vänstra förmak, passerar in i vänster kammare och pumpas ut genom aorta till systemkretsloppet där syret sedan används och metaboliseras, bland annat till koldioxid. Utöver det transporterar även blodet näringsämnen från levern och mag- och tarmkanalen till olika organ i kroppen, och transporterar även bort restmetaboliter till levern och njurarna. Vanligtvis kommer varje hjärtslag att leda till att lika mycket blod pumpas ur höger kammare till lungorna som från vänster kammare till kroppen. Vener transporterar blod till hjärtat, medan artärer transporterar blod från hjärtat. Vener har i regel lägre blodtryck än artärer. Hjärtat kontraherar med en frekvens kring 72 slag per minut, i vila. Träning ökar denna frekvens temporärt, men sänker vilohjärtfrekvensen långsiktigt, och är gynnsamt för hjärtats hälsa. (wikipedia.org)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.