Tropik Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tropik, varianter, uttal och böjningar av tropik

Tropik synonym, annat ord för tropik, vad betyder tropik, förklaring, uttal och böjningar av tropik.

Vad betyder och hur uttalas tropik

Tropik uttalas trop|ik [-i´k] och är ett substantiv -en -er.

Tropik betyder:

Ordformer av tropik

Singular

tropik
obestämd grundform
tropiks
obestämd genitiv
tropiken
bestämd grundform
tropikens
bestämd genitiv

Plural

tropiker
obestämd grundform
tropikers
obestämd genitiv
tropikerna
bestämd grundform
tropikernas
bestämd genitiv

Tropik är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tropik

  1. Ett närbesläktat mineral är maghemit γ-Fe2O3, en gulaktig järnoxid som framförallt förekommer i tropikernas jordar sedan allt järn oxiderats till Fe3+, och ingår även i rost. Även maghemit är ferrimagnetiskt. (källa)
  2. Myror (Formicidae) är en familj av gaddsteklar med små eusociala insekter. Tillsammans med getingar, bin, parasitsteklar och växtsteklar bildar de ordningen Hymenoptera. Familjen är mycket mångskiftande och består av omkring 14 000 arter där absoluta merparten lever i tropikerna. De lever i välorganiserade kolonier som kan omfatta flera miljoner, ibland miljarder, individer. Individerna delas in i de subfertila eller sterila honorna som utgör "arbetare", "soldater" etcetera, fertila hanar som utgör "drönare" och fertila honor som utgör "drottningar". (källa)
  3. Tropikerna är det område som är beläget mellan Kräftans vändkrets och Stenbockens vändkrets, således med ekvatorn exakt i mitten. Detta område omfattar alla delar av jorden där solen står i zenit åtminstone en gång varje år. Tropikerna är den del av jordklotet där klimatet i allmänhet är tropiskt, men även andra klimattyper förekommer. (källa)
  4. Dvala under kalla perioder, som hos exempelvis många kräldjur, kallas ofta för vinterdvala, hibernation eller kölddvala medan dvala i varmare klimat, företrädesvis under torrperioder, kallas estivation (estivering). På Madagaskar lever tjocksvansmakin (Cheirogaleus medius), som varje år går i ide under sju månader, trots att den lever i tropiskt klimat med dagstemperaturer som överstiger 30 °C. Det är det enda däggdjur i tropikerna (och den enda primaten) som uppvisar ett sådant beteende. (källa)
  5. Inlandsklimat, även kontinentalklimat eller fastlandsklimat, är klimatet inne över kontinenter, till skillnad mot kustklimat. Det karaktäriseras av stora skillnader i temperatur mellan dag och natt samt – utanför tropikerna – också mellan sommar och vinter. (källa)
  6. Kapok består av hårbildningar på frön och frukter hos växter tillhörande familjen Bombacaceae, varav det viktigaste är det i tropikerna förekommande Cieba pentandra. Frukten hos denna växt är en kapsel som innehåller ett stort antal frön på vilka sitter 1 – 1,5 cm långa, starkt glänsande, silkesliknande hår. Dessa är sköra och lämpar sig därför ej som textilmaterial. (källa)
  7. Maniok utgör stapelföda för en stor del av jordens befolkning, särskilt i tropikerna. Rotknölarna kan genom tvättning/urlakning förädlas till mjöl eller gryn, och handelsprodukten som då fås brukar kallas tapioka. Den stärkelserika och glutenfria tapiokan används som redning i olika maträtter. Tapioka säljs ofta i form av runda gryn (tapiokapärlor), med samma användningsområde som äkta sagogryn (som ursprungligen var av sago). (källa)
  8. Kustklimat, maritimt klimat eller havsklimat utmärks av större luftfuktighet, oftast något varmare och jämnare temperatur än exempelvis inlandsklimat. Kustklimatet är också över tid mer stabilt och kännetecknas av svala somrar och milda vintrar med – åtminstone utanför tropikerna – endast en mindre temperaturskillnad mellan årstiderna, sett ur ett globalt meteorologiskt perspektiv. Klimatet kännetecknas också av en mindre skillnad i temperatur mellan dag och natt. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.