Trumpetstämma Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trumpetstämma, varianter, uttal och böjningar av trumpetstämma

Trumpetstämma synonym, annat ord för trumpetstämma, vad betyder trumpetstämma, förklaring, uttal och böjningar av trumpetstämma.

Vad betyder och hur uttalas trumpetstämma

Trumpetstämma uttalas trump|et|stämma och är ett substantiv.

Ordformer av trumpetstämma

Singular

trumpetstämma
obestämd grundform
trumpetstämmas
obestämd genitiv
trumpetstämman
bestämd grundform
trumpetstämmans
bestämd genitiv

Plural

trumpetstämmor
obestämd grundform
trumpetstämmors
obestämd genitiv
trumpetstämmorna
bestämd grundform
trumpetstämmornas
bestämd genitiv

Trumpetstämma är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet trumpetstämma

  1. Kontrafagott är en orgelstämma som är 32´. Den tillhör kategorin trumpetstämma och har en trattformig uppsats. Stämman är även en rörstämma och den sitter i pedalen på orgeln. (källa)
  2. Kontrabasun är en orgelstämma som är 32´. Den tillhör kategorin trumpetstämma och har en trattformig uppsats. Stämman är även en rörstämma och sitter ofta i pedalen. (källa)
  3. Tuba är en orgelstämma som är 16´, 8´ eller 4´. Den tillhör kategorin trumpetstämma och har en trattformig uppsats. Stämman är även en rörstämma. Den är en så kallad högtryckstrumpet. (källa)
  4. Basun (tyska: Posaune) är en orgelstämma som är 16´. Den tillhör kategorin trumpetstämma och har en trattformig uppsats som ofta är tillverkad av trä. Den är vidmensurerad. Stämman är även en rörstämma. Den sitter i pedalen på orgeln. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.