Trumpetstöt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trumpetstöt, varianter, uttal och böjningar av trumpetstöt

Trumpetstöt synonym, annat ord för trumpetstöt, vad betyder trumpetstöt, förklaring, uttal och böjningar av trumpetstöt.

Vad betyder och hur uttalas trumpetstöt

Trumpetstöt uttalas trump|et|stöt och är ett substantiv.

Ordformer av trumpetstöt

Singular

trumpetstöt
obestämd grundform
trumpetstöts
obestämd genitiv
trumpetstöten
bestämd grundform
trumpetstötens
bestämd genitiv

Plural

trumpetstötar
obestämd grundform
trumpetstötars
obestämd genitiv
trumpetstötarna
bestämd grundform
trumpetstötarnas
bestämd genitiv

Trumpetstöt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Trumpetstöt på Engelska

  • horn blow

Hur används ordet trumpetstöt

  1. Vid stadsfullmäktiges behandling av Norrmalmsregleringen inför det principiella beslutet 1945 myntade borgarrådet Yngve Larsson det bevingade uttrycket "De fem trumpetstötarna" om Hötorgsskraporna. (källa)
  2. I Sverige är Händels namn även känt genom det bevingade uttrycket De fem trumpetstötarna, myntat av borgarrådet Yngve Larsson om Hötorgsskraporna i Stockholm. (källa)
  3. Klockor var alltså bland annat en samlingssignal och det var en mycket vanlig användning i Romarriket. Därför var de första kristna i kristendomens urtid bestämt avvisande mot klockor och ringning och den inställningen hölls vid liv i flera hundra år. När man kallade församlingen till gudstjänst skedde det först dels muntligen (då församlingen ännu var liten), sedan alltmer genom utropare, dels genom trumpetstötar (trumpet efter en förebild i Gamla testamentet) eller genom slag mot en simandron, ett slags egendomlig ljudapparat av trä eller metall, som under sitt gamla namn simandron ännu begagnas i små kyrkor i Grekland och för övrigt på vissa andra platser under påsken. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Populärast:

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.