Trupputbildning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder trupputbildning, varianter, uttal och böjningar av trupputbildning

Trupputbildning synonym, annat ord för trupputbildning, vad betyder trupputbildning, förklaring, uttal och böjningar av trupputbildning.

Vad betyder och hur uttalas trupputbildning

Trupputbildning uttalas trupp|ut|bild|ning och är ett substantiv.

Ordformer av trupputbildning

Singular

trupputbildning
obestämd grundform
trupputbildnings
obestämd genitiv
trupputbildningen
bestämd grundform
trupputbildningens
bestämd genitiv

Plural

trupputbildningar
obestämd grundform
trupputbildningars
obestämd genitiv
trupputbildningarna
bestämd grundform
trupputbildningarnas
bestämd genitiv

Trupputbildning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet trupputbildning

  1. Pontus Reuterswärd avlade mogenhetsexamen i Örebro 1889 och påbörjade därefter en militär karriär. Officersexamen avlade han 1891 och var chef för Infanteriets officersaspirantskola i Karlsborgs garnison 1915–1916. Han gjorde sig känd som trupputbildare och återfanns kommenderad vid utländska trupper, bland annat verkade han som militärattaché samt besökte den österrikisk-ungerska fronten 1916. Senare studerade han trupputbildningen vid de finska och tyska arméerna. År 1922 utnämndes han till överste och chef för Skaraborgs regemente. År 1930 blev han kommendant i Boden och generalmajor 1933 samt militärbefälhavare för Övre Norrlands trupper (1933–1937). Två år efter sitt avsked befordrades han till generallöjtnant 1939. (källa)
  2. Lothar von Richthofen studerade vid gymnasiet i Breslau innan han inledde sin militära karriär som officer vid Dragoner-Regiment i Lüben. När första världskriget bröt ut var han kommenderad till krigskolan i Danzig. Hans regemente Dragoner-Regiment Nr. 4 mobiliserades till krigstjänstgöring vid Schloss Brunelles i Belgien. Han utnämndes till löjtnant i september 1914. I november förflyttades hans regemente till Östfronten, där han i början av 1915 deltar i striderna vid den ungerska fronten. Sedan han skadats, förflyttas han till sjukhusvård i Berlin. Efter sjukhusvården arbetar han med trupputbildning i Tyskland, men när han är helt återställd kommenderas han till ryska fronten. På förslag av sin äldre broder överfördes han till de tyska luftstridsstyrkorna (Luftstreitkräfte) senhösten 1915. Han kommenderades först som flygspanare vid Kagohl 4 där han flög med Carl Bolle. Därefter genomgick han flygutbildning vintern 1916-1917 och vid utbildningens slut förflyttades han vid broderns enhet Jasta 11 6 mars 1917. Det var vid den tidpunkten den tyska dominansen var som störst i luftkriget, och fram till i början på maj kunde han räkna in 16 luftsegrar. På kort tid räknades han som så erfaren att när Manfred von Richthofen var borta på permission övertog han befälet för divisionen. (källa)
  3. Efter uppväxt i Kisa studerade Sture Karlsson vid Linköpings högre allmänna läroverk med studentexamen 1948. Värnplikten på Gotlands infanteriregemente (I 18) ledde till kadettskola och han blev fänrik 1951. Den första yrkesbanan löpte genom armén där han tillbringade 30 år varav 27 som officer. Men konflikten med översten Gerhard Hjukström 1968 fick honom att börja tvivla på det militära systemet. Karlsson var kapten då han 1971 gav ut sin första bok Översten och jag om sin JO-anmälan mot Hjukström, dess bakgrund och konsekvenser. Som major tjänstgjorde han sedan vid arméstaben 1974–1978, bland annat som huvudförfattare till den tidens anvisningar för ledarskap och trupputbildning. Han blev efter det major i FN-tjänst i Syrien. Efter pensioneringen från det militära fortsatte han som författare av fack- och skönlitteratur samt arbetar- och strejkspel. Debuten med den dokumentära Översten och jag blev en stor framgång. Böckerna fortsatte sedan att komma tätt under 1970-talet och de fick bra kritik. Detsamma gällde pjäserna , i synnerhet Spelet om Norbergsstrejken, det första och stilbildande arbetarspelet i Sverige. (källa)
  4. Grundutbildningen är likadan för alla, oavsett truppslag eller enhet, och omfattar omkring två månader, vilket avslutas med att soldaterna svär faneden. Därefter följer en specialistutbildning, då soldaterna får sin fackutbildning, beroende på truppslag. Slutligen genomförs trupputbildningen, då utbildningen är inriktad på att skapa ett fungerande krigsförband. Inför specialistutbildningen kan soldaterna söka till det truppslag eller förband man önskar, men det finns ingen garanti att man antas. Särskilt specialförbanden, till exempel attackdykarna i Obbnäs, fallskärmsjägarna i Uttis och kustjägarna i Dragsvik, ställer höga krav på soldaternas fysiska och mentala förmåga. Nylands brigad är Finlands enda svenskspråkiga förband. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.