Turisthotell Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder turisthotell, varianter, uttal och böjningar av turisthotell

Turisthotell synonym, annat ord för turisthotell, vad betyder turisthotell, förklaring, uttal och böjningar av turisthotell.

Vad betyder och hur uttalas turisthotell

Turisthotell uttalas tur|ist|hot|ell och är ett substantiv.

Ordformer av turisthotell

Singular

turisthotell
obestämd grundform
turisthotells
obestämd genitiv
turisthotellet
bestämd grundform
turisthotellets
bestämd genitiv

Plural

turisthotell
obestämd grundform
turisthotells
obestämd genitiv
turisthotellen
bestämd grundform
turisthotellens
bestämd genitiv

Turisthotell är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet turisthotell

  1. I Sverige var Mölle en ort, där flera badhotell tidigt inrättades för badgäster som också badade i havet tillsammans, män och kvinnor, efter mönster från Tyskland. Denna vana kom att omtalas åren närmast efter sekelskiftet 1800/1900 som "synden i Mölle". Gemensamhetsbaden ägde rum vid Ransvik, strax norr om samhället. Från 1885 kunde besökare ta sig till Höganäs med Skåne–Hallands Järnväg och därifrån till Mölle med häst och vagn.och från 1886 fanns en fast ångbåtsförbindelse med Helsingborg via Viken. En järnväg mellan Höganäs och Mölle, Möllebanan, invigdes 1910. Åren före 1914 utvecklades Mölle till framför allt en turistort för tyskar och danskar. Flera stora badhotell och –pensionat byggdes i Mölle, till exempel Hotell Mölleberg (1898), Pensionat Mölle (1903, utbyggt till Turisthotellet i början av 1910-talet) och Grand Hotel 1908–1909. (källa)
  2. Svenska turisthotellens riksförbund var en svensk turistorganisation, bildad år 1929. 1973 var 190 hotell anslutna till förbundet. (källa)
  3. Sällsjö Turisthotell hade många gäster som ville vara nära den västjämtska fjällvärden. Man kunde få transport över Sällsjön med en båt som kallades Turisten, för att sedan göra fjällvandringar. (källa)
  4. På grund av att Birger led av svår ledgångsreumatism så fick han allt svårare att klara vintrarna i Paris. Josephson fick till och med hjälpa Birger att tejpa fast penslarna på handleden för att kunna fortsätta att arbeta. Birger bad därför Fürstenberg om extra bidrag för att komma ner till varmare klimat. Birger hade i Paris inspirerats av de spanska mästarna som Velasquez, Ribera, Zurbaran och Goya och resan bar därför av till Granada tillsammans med sin vän Christian Skredsvig. Det var svårt att finna hotell där så de sökte sig upp till Alhambrakullen och fann ett turisthotell. (källa)
  5. Dekoration av «Eventyrværelset på Holmenkollen Turisthotell, på uppdrag av Axel Heiberg, 1897. (källa)
  6. Turism och besöksnäring är ortens viktigaste inkomstkälla. Sommartid hålls många musik- och kulturevenemang i staden. Kvällar med klassisk musik i fackelsken på Franciskanerklostrets innergård är uppskattade. Förutom den pittoreska gamla stadskärnan lockas besökare också av fina sandstränder i Portorož. Portorož-delen, som utgör större delen av kommunen, domineras av stora turisthotell och villor. (källa)
  7. Fjärsman åker vidare till turisthotellet i Hedeby där avskummet sitter och dricker öl istället för att arbeta. Svenssons dotter Märta kommer dit för att ta tillbaka matpengarna som Svensson håller på att dricka upp. Fjärsman cyklar vidare till handlarn, misstänkt för att utskänka maltdrycker klass II i strid med Kunglig förordning. Handlarn tar fram två flaskor brännvin och snart är fjärsman så full att han kan köras bort i skottkärra. (källa)
  8. Perne var son till hemmansägare Pers Carl Ersson. Han genomgick en kortare kurs vid Bachmanska slöjdskolan i Hedemora och därefter en kurs vid Fornby folkhögskola. 1894-97 studerade han vid byggnadsyrkesavdelningen vid Tekniska skolan till byggnadsingenjör. Perne praktiserade en tid vid Agi Lindegrens arkitektkontor. 1897 blev han stadskassör och drätselkammarens sekreterare i Hedemora och 1907 drätselkammarens tekniska biträde. Betelkapellet på Åsgatan i Hedemora blev Pernes första verk 1902. Bland hans övriga verk märks skofabrikör P. J. Bergstrands hus vid Åsgatan 1902-03, V. A. Grundins handelshus (gamla järnhandeln) vid Hökartorget 1905-06, polishus och brandstation vid Åsgatan 1911, Åsgatan 61 med bostadshus och biograf ("Sagabiografen") 1918. Utanför Hedemora ritade han även flera byggnader i Avesta samt turisthotellet i Säter. Hans sista större arbete blev Södra Dalarnas Sjukhem ("Slottet") på Landsgatan i Hedemora 1928-30. Perne var även vice brandchef, från 1908 brandchef i Hedemora och suppleant i byggnadsstyrelsen. (källa)
  9. År 1884 förvärvade hon järnvägshotellet i Bollnäs av gästgivare Pehr Larsson, därefter järnvägshotellet i Lingbo och senare på en förfrågan av trafikchefen för Gävle-Dala järnväg Hjalmar Nettelbladt, tog hon över ansvaret för turisthotellet i Rättvik. Hon var också under en tid chef för stadshotellet i Gävle. Hon gifte sig 1888 med vinhandlaren Per Samuel Skogh (1849–1904). (källa)
  10. Strax söder om Rimforsa, utefter sjön Åsunden, ligger ett före detta hotell (sedermera Hushållslärarseminarium, sedermera Rimforsa kursgård, numera Rimforsa Strand) där den i Sverige sist avrättade brottslingen, Johan Alfred Andersson Ander bodde. Ander, som hade varit källarmästare på det dåvarande turisthotellet i Rimforsa, avrättades, sedan han fällts förånmord på en 24-årig stockholmska, medelst giljotin den 23/11 1910 på Långholmen i Stockholm. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.