Tävlingsledning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder tävlingsledning, varianter, uttal och böjningar av tävlingsledning

Tävlingsledning synonym, annat ord för tävlingsledning, vad betyder tävlingsledning, förklaring, uttal och böjningar av tävlingsledning.

Vad betyder och hur uttalas tävlingsledning

Tävlingsledning uttalas tävl|ings|led|ning och är ett substantiv.

Ordformer av tävlingsledning

Singular

tävlingsledning
obestämd grundform
tävlingslednings
obestämd genitiv
tävlingsledningen
bestämd grundform
tävlingsledningens
bestämd genitiv

Plural

tävlingsledningar
obestämd grundform
tävlingsledningars
obestämd genitiv
tävlingsledningarna
bestämd grundform
tävlingsledningarnas
bestämd genitiv

Tävlingsledning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet tävlingsledning

  1. Lokala regler är regler för en golfbana som bestäms av tävlingsledning eller golfklubbens regelkommitté. Reglerna bestäms utifrån onormala förhållanden på banan där de generella golfreglerna anses svåra att tillämpa. (källa)
  2. I skidflygning är utförandet det samma som i klassisk backhoppning. Backarna är dock väsentligt längre, med en kritisk punkt från 145 till 215 meter. Hoppen blir därför längre. Världsrekordet som mäter 253,5 meter (2017) sattes av österrikaren Stefan Kraft vid tävlingar i Vikersund, Norge. Svenskt rekord i skidflygning, 207,5 meter, innehas av Isak Grimholm, IF Friska Viljor. Rekordet sattes 22 mars 2007 i Planica. Andra anläggningar för skidflygning är Harrachov i Tjeckien, Kulm i Österrike, Oberstdorf i Tyskland och Vikersund i Norge. Vid skidflygningstävlingar är tävlingsledningen om möjligt ännu mer mån om hopparnas säkerhet än vid vanlig backhoppning. Backens vind, temperatur och luftströmmar mäts kontinuerligt. (källa)
  3. År 1951, vid nästan 66 års ålder, cyklade Håkansson utom tävlan Sverigeloppet från Haparanda till Ystad. På grund av hans höga ålder hade tävlingsledningen vägrat honom att delta (åldersgränsen var 40 år) men han ställde ändå upp och startade från Haparanda en minut efter siste tävlande. Sverigeloppet kördes i etapper 1–8 juli, och medan de tävlande sov cyklade Håkansson upp till tre dygn i sträck. Under tävlingen presenterades han som "Stålfarfar" efter en vid den här tiden populär seriefigur. Det var ett namn som följt honom sedan slutet av 1940-talet, och på den egentillverkade nummerlappen hade han skrivit en stor nolla. Håkansson fick stor uppmärksamhet i tidningarna och blev en rikskändis när hela svenska folket följde hans färd genom landet. (källa)
  4. Säsongen 1989 vände dock Prosts tur. Han vann fyra lopp den här gången medan Senna var ojämn. När man kom till den näst sista tävlingen på Suzuka i Japan ledde Prost VM-tabellen före Senna. Prost svängde under racet in i Senna, som försökte köra om på insidan, vilket ledde till en väldigt omdiskuterad krasch. Prost fick bryta men Senna kunde efter en stund fortsätta och vinna racet. Senna blev dock diskvalificerad på tvivelaktiga grunder. Efter kraschen körde Senna slalom mellan hinder som satts upp på en asfalterad passage utanför banan istället för att vända tillbaka och köra genom den chikan han var på väg in i när olyckan inträffade. Trots att bilen blev skadad och han måste åka in i depå för att byta frontvinge och nosparti lyckades han köra upp sig till första plats och vinna. Under tiden hade Prost tagit kontakt med tävlingsledningen och protestera mot "genvägen". Det bedömdes att Senna hade genat. Han blev diskvalificerad och därmed blev Prost världsmästare. Vid andra liknande situationer under säsongen hade man inte bestraffat förare som oavsiktligt hade kört utanför banan när de inte tjänade på att göra det, men i det här fallet straffades Senna hårt och fick även sin förarlicens indragen under en tid. I slutet av säsongen bestämde sig Prost för att lämna McLaren därför att han kände sig felbehandlad och att stallet favoriserade Senna. (källa)
  5. Uppgifterna ska ha en direkt koppling till explorerscouternas program, och rena idrottsgrenar är inte tillåtna. Inför knopslagningen väljer ledningen sex knopar, som ska knytas under så avancerade omständigheter som möjligt. I den sista grenen ska patrullen tillsammans tillreda maten ute i terrängen med ingredienser som tävlingsledningen bestämt. (källa)
  6. En bruten kamaxel ändade Moutons tävlande under Korsikanska rallyt. Hon slog därefter flera tidsrekord under Akropolisrallyt. Trots Mikkolas ledning i loppet eller Moutons femteplats, beslutade tävlingsledningen att diskvalificera Audi-bilarna från loppet (på grund av bristande typbesiktning). I Finska rallyt nådde Mouton trettonde plats, efter att hon haft svårigheter med de stora variationerna i karaktär från etapp till etapp. (källa)
  7. 6 mars – För första gången accepterar tävlingsledningen i Vasaloppet delad seger, då bröderna Anders och Örjan passerar mållinjen samtidigt med kranskullan på axlarna. (källa)
  8. Under den tredje etappen av cykeltävlingen avled den belgiske cyklisten Wouter Weylandt efter en våldsam krasch i en utförskörning när hans pedal råkade fastna i en avsats vid vägkanten.. Den efterföljande fjärde etappen inleddes med en tyst minut för att hedra Weylandt och under etappen körde cyklisterna hela sträckan i samlad klunga. Tävlingsledningen beslutade även att neutralisera etappen så ingen etappsegrare utsågs. (källa)
  9. 1923 – Den andra upplagan av Vasaloppet hålls och gymnastikdirektör Margit Nordin blir den första kvinnan som deltar. Då tävlingen är tänkt som ett "kraftprov" för verkliga "karlakarlar" beslutar tävlingsledningen efter detta att förbjuda kvinnor att delta i Vasaloppet. Inte förrän 1981 blir det åter tillåtet för kvinnor att delta och först 1997 inrättas en särskild damklass. Denna omgång av loppet blir dessutom första gången, då målgångsdevisen "I fädrens spår för framtids segrar" används. (källa)
  10. Med anledning av det pågående coronavirusutbrottet drog sig McLaren ur det som skulle ha varit öppningsloppet i Australien efter att en person i stallet testats positivt för covid-19. Senare samma dag tog den lokala tävlingsledningen, Formula 1 och Internationella bilsportsförbundet det gemensamma beslutet att ställa in Australiens Grand Prix. Bahrains Grand Prix var till en början tänkt att köras inför tomma läktare. 12 mars togs beslutet att tillsammans med Vietnams GP, och i likhet med Kinas GP att tillsvidare skjuta loppet på framtiden. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.