Undervisningslokal Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder undervisningslokal, varianter, uttal och böjningar av undervisningslokal

Undervisningslokal synonym, annat ord för undervisningslokal, vad betyder undervisningslokal, förklaring, uttal och böjningar av undervisningslokal.

Vad betyder och hur uttalas undervisningslokal

Undervisningslokal uttalas under|vis|nings|lok|al och är ett substantiv.

Ordformer av undervisningslokal

Singular

undervisningslokal
obestämd grundform
undervisningslokals
obestämd genitiv
undervisningslokalen
bestämd grundform
undervisningslokalens
bestämd genitiv

Plural

undervisningslokaler
obestämd grundform
undervisningslokalers
obestämd genitiv
undervisningslokalerna
bestämd grundform
undervisningslokalernas
bestämd genitiv

Undervisningslokal är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Undervisningslokal på Engelska

  • classroom

Hur används ordet undervisningslokal

  1. I dag kan alla lokaler visa film, digitalt, men det är fel att därför kalla dem för biografer, och att välja ut just dessa därför att de vid något tillfälle visat film. Folkan, Hagateatern, Handels, Kåren, Pustervik, Scandinavium, Stadsbiblioteket, Stadsmuseet och Stora Teatern (och andra lokaler) har visat film under Göteborg Film Festival vid flera eller enstaka tillfällen, men det betyder inte att de kan betraktas som biografer. Kåren och Stadsbiblioteket har antagligen kvar sina projektorer och har, till skillnad från de andra i listan, visat en hel del film, precis som KFUM, arbetarföreningar och andra gjort sedan stumfilmstiden. Valand är en undervisningslokal med digital visning, och det vimlar säkert av dem vid universitet och på skolor. (källa)
  2. För varje institution ritade Rydberg en egen byggnad bestående av två inbördes förskjutna huskroppar och en fristående hörsalsbyggnad som fick en individuell gestaltning. Administrations- och forskningsavdelningarna placerades i tvåvåningslängor medan undervisningslokalerna förlades i kopplade envåningslängor. Upplägget skulle göra det lättare för institutionerna att expandera i framtiden. Byggnaderna var noggrant inplacerade i det mjukt kuperade landskapet och naturpartier sparades efter principen hus-i-park som gav och fortfarande ger området en luftig och lummig karaktär. (källa)
  3. Huvudbyggnaden för Göteborgs universitet uppfördes i Vasaparken 1904-07 efter ritningar av arkitekterna Ernst Torulf och Erik Hahr. Byggnaderna ersatte de tidigare undervisningslokalerna vilka inrymdes i en före detta läroverksbyggnad. Huvudbyggnaden är statligt byggnadsminne sedan 18 mars 1993. (källa)
  4. I samband med att Industrilandskapet fräschades upp inför Campus Norrköpings öppnande genomgick även flera av de fastigheter som idag är studentboenden omfattande renoveringar. Bland fastigheterna kan särskilt nämnas Vattentornet. Inrättat i ett av Sveriges äldsta bevarade vattentorn var det ett av de första boendena i sitt slag och den rundade husformen påverkar de arkitektoniska lösningarna för husets 62 studentlägenheter. Vattentornet rymmer en av Norrköpings två studentpubar, vilken även utgjort modell för en studentpub i Linköping. Omnämnas bör även fastigheterna Täppan, belägna vägg i vägg med undervisningslokalerna med samma namn och Gripen, en av de mer centrala studentbostäderna. (källa)
  5. Svensk och internationell standard har formulerat detaljerade krav på belysningsstyrka i olika typer av lokaler, till exempel industri- och hantverkslokaler, kontor, detaljhandel undervisningslokaler och vårdlokaler. Inom varje lokaltyp specificeras rum för olika ändamål - för vårdlokaler till exempel korridor, patienttoalett, förlossningsrum etc. - och ett tabellverk anger vilken lägsta belysningsstyrka som krävs antingen på arbetsytor eller på golvnivå. Som hjälp vid belysningsplanering finns datorprogram, tabeller och diagram för beräkning av belysningsstyrkan i ännu inte byggda rum. De värden som anges i standardtabellerna är i sig inte bindande, men görs oftast bindande genom avtal. (källa)
  6. Ordet campus började användas i Sverige mer allmänt i samband med universitetens och högskolornas expansion på 1990-talet. Det är oftast underförstått i internationella sammanhang att ett campus omfattar studentbostäder. Dock inte ofta så i Sverige, där studentbostäder i de flesta fall placerats separat, om än ofta inom relativt kort avstånd från campuset. I Sverige finns campus i traditionell form, där samtliga undervisningslokaler är samlade och en stor del av studenterna bor i nära anslutning till dem, till exempel på Linnéuniversitetets campus i Växjö och på Luleå tekniska universitet. (källa)
  7. Ursprungligen fanns polisvaktkontor, Örebro Sparbank, Lindhska bokhandeln och Tekniska skolans undervisningslokaler, verkstad, bibliotek och museum i huset. Dessutom hade borgmästaren sin tjänstebostad på tredje våningen vilken numera är den representationsvåning där kommunen tar emot sina gäster. (källa)
  8. Villa Skärtofta förvärvades av KF 1929. Villan anpassades för KF:s kursverksamhet med bostad för kursdeltagare, undervisningslokaler och hit flyttades även köket. Mot norr byggdes 1934 en matsal efter ritningar av KFAI:s arkitekt Dag Ribbing. Rummet nyttjas idag som konferenssal. (källa)
  9. I Alnarp finns en botanisk trädgård, Alnarpsparken, som är öppen för allmänheten. I parken ligger administrationsbyggnaden Alnarps slott, som byggdes 1862. Alnarps Rehabiliteringsträdgård finns i den norra delen av campusområdet. Trädgården är känd för att utveckla forskning om behandling och rehabilitering av sjuka genom aktiviteter och vila i natur och trädgård. Alnarpsgården ligger strax intill parken. Efter en totalrenovering 1996 innehåller gården numera undervisningslokaler. På området finns också Hälsans rum, ett fristående center för healing, spa och andlig rehabilitering. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.