Universitetsnivå Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder universitetsnivå, varianter, uttal och böjningar av universitetsnivå

Universitetsnivå synonym, annat ord för universitetsnivå, vad betyder universitetsnivå, förklaring, uttal och böjningar av universitetsnivå.

Vad betyder och hur uttalas universitetsnivå

Universitetsnivå uttalas uni|vers|itets|nivå och är ett substantiv.

Ordformer av universitetsnivå

Singular

universitetsnivå
obestämd grundform
universitetsnivås
obestämd genitiv
universitetsnivån
bestämd grundform
universitetsnivåns
bestämd genitiv

Plural

universitetsnivåer
obestämd grundform
universitetsnivåers
obestämd genitiv
universitetsnivåerna
bestämd grundform
universitetsnivåernas
bestämd genitiv

Universitetsnivå är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet universitetsnivå

  1. Walter Christaller var en föregångare inom kulturgeografin när han skapade sin centralortsteori i sitt verk Die zentralen Orte in Süddeutschland 1933. Christaller var en av de första att börja skapa modeller med förebilder i fysiken och nationalekonomin. Kulturgeografin kom därmed att inleda sin väg mot att bli en kvantitativ vetenskap vilket nådde sin kulmen under 1950- och 1960-talet. Vid samma tid kom den slutliga splittringen på universitetsnivå mellan natur- och kulturgeografi. (källa)
  2. I Sverige tillämpas målrelaterade betyg även på universitetsnivå. Dock är det ovanligt att betygskriterier specificeras i kursplanen på högskole- och universitetskurser. Varje ämne har generella betygskriterier i ett gemensamt dokument för lärosätets alla kurser i ämnet. Konkreta betygsgränser (antal poäng som krävs för olika betygsnivåer), och beskrivning av hur bedömning av olika examinerande uppgifter viktas samman till ett slutbetyg, brukar ofta anges i anvisningarna för varje examinerande uppgift, och/eller i ett dokument för varje kurs som ofta kallas kursplanering, läsanvisningar, studieguide, kurs-pm eller kursinformation. Det senare dokumentet är examinerande lärares eget ansvar. Det kan innefatta text kursplanen, men ger konkreta detaljer om kursens uppläggning den aktuella kursomgången. Det kan förändras av examinatorn inför varje kurstillfälle utan formellt beslut i ämneskollegium. (källa)
  3. Med högre chefsroller kommer också krav på att ansvara för hur verksamheten organiseras och antalet chefsled. Idag är det få ledarskapsutbildningar som tar upp detta område och en vanligare lösning är ofta att högre chefer engagerar managementkonsulter för större omorganisationer. De organisationsförändringar eller omstruktureringar som sker löpande på grund av ökad eller minskad arbetsbelastning, skiftande behov av kompetenser i organisationen eller liknande är däremot något som i vissa fall berörs i längre ledarskapsutbildningar, då främst på universitetsnivå, då man ofta studerar klassisk teori kring organisationsutveckling. (källa)
  4. En sångpedagog lär ut tonbildning, frasering, andning, röstvård med mera. Centralt är också förmågan att tolka sånger. Utbildning till sångpedagog sker på universitetsnivå och äger rum vid en musikhögskola. Utbildningen är en variant av instrumental- och ensemblelärarutbildningen. (källa)
  5. En teckenspråkstolk utbildas i Sverige antingen genom en treårig kandidatutbildning på universitetsnivå, Kandidatprogram i teckenspråk och tolkning, eller genom en fyraårig eftergymnasial utbildning, godkänd av Tolk- och översättarinstitutet, på vissa folkhögskolor. Utbildningen på folkhögskola kan vara kortare om man har förkunskaper i teckenspråk. För att bli anställd som teckenspråkstolk måste man ha godkänd utbildning/examen. (källa)
  6. För att bli bibliotekarie krävs normalt en akademisk utbildning. Det är vanligt att man tar en kandidatexamen eller examen på avancerad nivå, det vill säga en masterexamen eller magisterexamen, men utbildning i biblioteks- och informationsvetenskap finns även som yrkesutbildning och forskarutbildning runt om i världen. Enligt den internationella biblioteksföreningen IFLA:s riktlinjer bör bibliotekarieutbildningen vara på universitetsnivå, genomföras på en institution som har rätt att utfärda examen och kunna byggas på med en forskarutbildning. (källa)
  7. Mer aktuella exempel på diglossi skulle till exempel vara ett scenario där all undervisning i skolan sker på svenska, men all forskning på högskole- och universitetsnivå sker på engelska. (källa)
  8. Ett examensarbete (eng degree project eller thesis project, kortform: exjobb) är ett självständigt arbete som genomförs som avslutning av flertalet utbildningar på universitetsnivå, bland annat yrkesutbildningar samt kandidat-, magister- och masterutbildningar vid teknisk fakultet. Examensarbetet kan beroende på utbildning utgöras av en examensrapport med muntlig presentation och opposition, och/eller av en praktisk redovisning av studentens arbete. Vid konstnärliga utbildningar består redovisningen ofta av en egen konsert, föreställning, utställning eller liknande. (källa)
  9. Forskning och utbildning i företagsekonomi på högskole- och universitetsnivå bedrivs vid så gott som samtliga universitet och högskolor. De största utbildningsarrangörerna baserat på antalet antagna ht 2021 är Lunds universitet, Uppsala universitet, Stockholms universitet, Mälardalens universitet och Södertörns högskola. De äldsta utbildningsarrangörerna är Handelshögskolan i Stockholm (1909), Handelshögskolan i Göteborg (1923, högskolan införlivades i Göteborgs universitet 1971), Uppsala universitet (anor sedan 1700-talet, ämnets institution grundades 1958), Lunds universitet (1958) och Stockholms universitet (1962). Högre utbildning och forskning inom företagsekonomi bedrevs fram till sent 1950-tal endast av handelshögskolorna i Stockholm och Göteborg och fram till 1930-talet kallades ämnet "handelsteknik". (källa)
  10. Efter avslutad grundskole- och gymnasieutbildning i födelsestaden Tuzla, i nordöstra Bosnien och Hercegovina, studerade Mehmed "Meša" Selimović vid universitetet i Belgrad. Under senare delen av 1930-talet arbetade han som gymnasielärare i Tuzla. Under andra världskriget blev han medlem i kommunistiska partiet och deltog i kriget på de jugoslaviska partisanernas sida. Mellan 1947 och 1971 bodde han i Sarajevo, där han undervisade på universitetsnivå, samt arbetade inom förlagsvärlden, film och teater. Efter pensioneringen 1971 flyttade han till Belgrad, där han bodde fram till sin död 1982. Under sin livstid erhöll Selimović en rad olika litterära utmärkelser i f.d. Jugoslavien. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.