Utanförskap synonym, annat ord för utanförskap, vad betyder utanförskap, förklaring, uttal och böjningar av utanförskap.

Synonym till utanförskap

Vad betyder och hur uttalas utanförskap

Utanförskap uttalas ut|an|för|skap och är ett substantiv -et.

Ordformer av utanförskap

Singular

utanförskap
obestämd grundform
utanförskaps
obestämd genitiv
utanförskapet
bestämd grundform
utanförskapets
bestämd genitiv

Utanförskap är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Utanförskap översättning

Engelska

alientation

Hur används ordet utanförskap

  1. Hemlösa hamnar ofta i en ond cirkel. Utan telefonnummer, hemadress eller en plats där man kan tvätta sig och byta kläder, är det svårt att få och behålla ett jobb eller ett nytt hem. Därtill skapas ett socialt utanförskap. (wikipedia.org)
  2. Många hästböcker tar även upp ämnen som utanförskap, relationsproblem och/eller svårigheter i familjen. (wikipedia.org)
  3. Under 1990-talet började indiepopen i allt större skala krypa in på försäljningslistorna med band som till exempel Primal Scream, och det hela exploderade så småningom med britpop-vågen. Dessa band var liksom sina föregångare oftast gitarrbaserade med rötterna i 1960-talets pop och grupper som Oasis och Blur var mer än tydliga med sina influenser från till exempel Beatles och The Kinks. Just Oasis och Blur växte sig till Storbritanniens mest framgångsrika, så det ursprungliga betydelsen i ordet indiepop som skulle peka mot ett alternativ och ett utanförskap kan sedan dess kännas urvattnat. (wikipedia.org)
  4. LUA-område - bostadsområde med högt utanförskap där staten tillför extra resurser (wikipedia.org)
  5. Tomhet, i betydelsen ett mänskligt tillstånd, är en känsla som bland annat kan bestå i tristess, socialt utanförskap och apati. Känslor av tomhet åtföljs ofta av depression, ensamhet, förtvivlan eller andra psykiska eller känslomässiga störningar. (wikipedia.org)
  6. Tönt är ett begrepp som avser en töntig person, en person som är socialt missanpassad, feg och ofta utstött ur den sociala gemenskapen. Ordet har sitt ursprung i södra Sverige och har också en motsvarighet på danska. Skådespelaren Henrik Ståhl har i sin pjäs "Henrik – en tönt" beskrivit töntens utanförskap. (wikipedia.org)
  7. Ungdomsfilm eller tonårsfilm är en filmgenre med tyngd på att berika ungdomar inom olika områden, till exempel inom frågor som rasism, sexism, mobbning och utanförskap. Ett annat centralt tema är att huvudpersonerna är just ungdomar. Exempel på "ungdomsfilmer" är den amerikanska Breakfast Club (1985), franska Boyfriends and Girlfriends (1987) och svenska Fucking Åmål (1998). Andra filmer som producerats i Sverige är Fjorton suger, Sandor slash Ida, Hip Hip Hora! och I taket lyser stjärnorna. (wikipedia.org)
  8. Utanförskap, utslagning eller marginalisering innebär att en individ eller grupp befinner sig utanför och känner sig vara utestängd från en gemenskap, exempelvis ett hem eller ett folk, dess arbetsliv, kulturliv eller samhällsliv. Utanförskap kan även avse ett land som står utanför exempelvis EU-gemenskapen. Utvecklingsländer kan vara i ett tillstånd av ekonomiskt utanförskap från den globala ekonomin. Utanförskap från en social gemenskap, exempelvis kamratgrupp i och utanför skolan, kan övergå i mobbning. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.