Uthållighet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder uthållighet, varianter, uttal och böjningar av uthållighet

Uthållighet synonym, annat ord för uthållighet, vad betyder uthållighet, förklaring, uttal och böjningar av uthållighet.

Synonym till uthållighet

Andra språk

Uthållighet på Engelska

  • stamina

Hur används ordet uthållighet

  1. Tannhäuser, Lohengrin, Tristan, Siegmund, Siegfrid och Parsifal räknas som de största rollerna, och kännetecknas av en förhållandevis låg tessitura, långa dramatiska scener, furiösa utbrott samt stora känslosamma partier. Hjältetenorens röst är minst lika beroende av sin uthållighet och styrka i rösten som av skönheten i klangen, till skillnad från den italienska tenoren där välljud är det absolut viktigaste. Inte så få hjältetenorer har börjat sin operabana som baryton. (källa)
  2. Ordet idrott (har fornnordiskt ursprung där «id betyder verksamhet eller aktivitet, och «drott betyder kraft, styrka eller uthållighet) betydde ursprungligen alla former av högt ansedda sysselsättningar och färdigheter, inklusive musik, diktning, kunskap om runskrift, och andlig verksamhet ("vittra idrotter"). Först i mitten av 1600-talet kom idrott att betyda enbart kroppsliga övningar och färdigheter. (källa)
  3. Kondition (Syreupptagningsförmåga, aerob uthållighet). (källa)
  4. Intervallträning – en samling träningsmetoder som syftar till att förbättra en kombination av snabbhet, styrka och uthållighet. (källa)
  5. Intervallträning är en samling träningsmetoder som syftar till att förbättra en kombination av snabbhet, styrka och uthållighet. I sin enklaste beskrivning handlar det om att under samma träningspass varva hög intensitet med lägre intensitet. Intervallträning kan bedrivas i olika sporter. (källa)
  6. Motionsgymnastik, ofta kallat gympa , "jumpa" eller jympa, är en form av gymnastik som utförs som motionsidrott snarare än som en tävlingsgren. Motionsgymnastik innehåller oftast en blandning av inslag som syftar till att träna styrka, uthållighet, rörlighet och koordination. Motionsgymnastik kan utföras såväl inomhus som utomhus och utförs vanligtvis i grupp efter instruktioner från en instruktör som förevisar övningarna. Oftast till musik. (källa)
  7. Tävlingsformen bygger på fäktning med en svärdsattrapp av bamburibbor som kallas shinai. Man tränar även kata (form) med bokken. Snabbhet, precision och uthållighet är viktiga komponenter i träningen. Kampsporten är mycket gammal. (källa)
  8. Med kondition (även på slang kallad "kondis" eller ibland även "flåset") brukar man mena kroppens förmåga att utföra ett långvarigt, submaximalt arbete. Det kallas även aerob uthållighet eller syreupptagningsförmåga eftersom konditionen är ett mått på hur man kan tillgodogöra sig det syre man andas in. Syreupptagningsförmåga, mäts vanligtvis i enheten ml / (kg×min ), det vill säga den maximala volymen syre i milliliter som kan tillföras varje kilogram kroppsvävnad per minut. Bland män är medelvärdet 45 ml/(kg×min), bland vältränade idrottsmän inom uthållighetsidrott är värden uppemot 85-90 inte sällsynta. Gunde Svan sägs ha mätt 91 ml/kg/min och Charlotte Kalla 74 ml/kg/min. Kondition är en viktig indikator på hur väl hjärtats kärl fungerar. Den maximala syreupptagningsförmågan per kilo kroppsvikt är normalt högst hos uthållighetsidrottare, cyklister och längdskidåkare då dessa idrotter kräver hårt arbete under längre tidsintervaller. De högsta absoluta värdena ses ofta hos betydligt tyngre uthållighetsidrottare som begränsas av hjärtats förmåga att pumpa maximala pulsen, hjärtats slagvolym och hjärtats ejektionsfraktion. (källa)
  9. För att bli en duktig konståkare och klara de svåra hoppen, stegen och piruetterna krävs mycket träning och vilja. Några saker som är viktiga i konståkning är att ha bra koordination, uthållighet, spänst och ett psyke som klarar av stora påfrestningar, både i tränings- och tävlingssituationen. Träning utanför isen, i form av konditions-, styrke-, teknik- och spänstträning är oerhört viktig för att konståkarna ska bli bättre. För att klara av svåra positioner i piruetter och koreografi är även vighet en positiv egenskap. Hopp-i-ligg med landning i sittposition och hopp-i-sitt med fotbyte i landningen räknas också som hopp-i-sitt. (källa)
  10. En kraftsport är ett samlingsnamn för sporter som kräver stor muskelkraft och där maximal muskelstyrka ofta är avgörande för resultatet. Vissa kraftsporter kräver en kombination av styrka och explosivitet, exempelvis tyngdlyftning. Andra kräver kombinationen styrka och uthållighet, till exempel rodd. Bodybuilding räknas vanligen till kraftsporterna trots att tävlingsmomentet i sig inte är något kraftprov, eftersom träningen utgörs av styrketräning. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.