Utrikesresa Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utrikesresa, varianter, uttal och böjningar av utrikesresa

Utrikesresa synonym, annat ord för utrikesresa, vad betyder utrikesresa, förklaring, uttal och böjningar av utrikesresa.

Vad betyder och hur uttalas utrikesresa

Utrikesresa uttalas ut|rik|es|resa och är ett substantiv.

Ordformer av utrikesresa

Singular

utrikesresa
obestämd grundform
utrikesresas
obestämd genitiv
utrikesresan
bestämd grundform
utrikesresans
bestämd genitiv

Plural

utrikesresor
obestämd grundform
utrikesresors
obestämd genitiv
utrikesresorna
bestämd grundform
utrikesresornas
bestämd genitiv

Utrikesresa är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utrikesresa

  1. Vid sin första utrikesresa 1787 till Wien träffade han som sjuttonåring Mozart, då 31 år, och ämnade studera för denne, men det blev inte av eftersom Beethovens mor insjuknade och dog, varför han återvände hem för att ta hand om sina yngre bröder. (källa)
  2. Under en längre utrikesresa bedrev Cobden även frihandelsagitation på den europeiska kontinenten. Inom brittisk politik arbetade han därefter framför allt för en internationell skiljedomstol och internationell nedrustning. För fredens bevarande försökte han motarbeta de panikstämningar som Napoleon III:s statskupp i Frankrike framkallade på sina håll i Storbritannien, men förlorade därigenom mycket av sin popularitet. Före och under Krimkriget trotsade han den allmänna opinionen genom att inte ge Turkiet sitt stöd, dels på grund av egna upplevelser situationen för den Turkiska befolkningen, dels av pacifistiska skäl och även genom en förhoppning om självständighet för balkanstaterna. 1857 framlade han den motion, som klandrade den Palmerstonska ministärens kinesiska politik och vann underhusets godkännande och ledde till ministärens upplösning. Vid de följande nyvalen blev Cobden utslagen men återinsattes 1859, och erbjöds då en plats i Palmerstons ministär, men avböjde. Vid utarbetandet av de fransk-brittiska handelstraktaten 1860 nedlade han ett stort arbete som brittiska regeringens underhandlare. Under nordamerikanska inbördeskriget gav han i likhet med de flesta britter sitt stöd till nordstaterna, men arbetade samtidigt för bevarandet av Storbritanniens neutralitet. (källa)
  3. Widekindi blev 1640 student i Uppsala, där han vid flera akademiska högtidligheter uppträdde som latinsk vältalare. Efter en utrikesresa anställdes han 1655 som eloquentiæ lektor vid Stockholms gymnasium, och nästan samtidigt gavs han i uppdrag att ordna Axel Oxenstiernas bibliotek och arkiv. Dettas utomordentliga rikedom på handlingar som belyste 1500- och 1600-talens historia lockade Widekindi till historiskt författarskap, och han bestämde sig för en skildring av förvecklingarna mellan Polen och Sverige ifrån Johan III:s till hans egen tid. (källa)
  4. Inom Europeiska unionen regleras säkerhetskontrollerna på flygplatserna av förordning (EG) 300/2008. Medlemsstaterna kan vidta strängare regler om de vill. Samma säkerhetskontroller genomförs vid inrikesresor som vid utrikesresor. Flygresor inom Schengenområdet betraktas rättsligt som inrikesflyg. Förordningen ersatte förordning (EG) 2320/2002 som år 2002 införde krav på säkerhetskontroll även inrikes, något som Island fått ett undantag från. (källa)
  5. Peter Kockum var son till godsägaren på Bulltofta Johan (Jan) Daniel Kockum (1787—1854) och hans hustru Anna Brita, f. Bergh. Under sin praktiktid på Bulltofta hade Peter förvärvat goda kunskaper och han var känd som en kunnig och rationell jordbrukare. Genom flera utrikesresor och besök på lantbruks- och kreatursutställningar utökade han sina kunskaper i landbruk. Under Peter Kockums tid utvecklades Rosengård till ett mönsterjordbruk känt i hela Skåne. (källa)
  6. Efter handelsskola företog Westerberg utrikesresor bland annat till Tyskland, England och Frankrike för studier av möbelindustri, antikviteter och konsthantverk. Han hade först antikvitetsfirma i Linköping från 1917 till 1923, men flyttade sedan till Stockholm där han startade firma Harald Westerberg med tillverkning av nya möbler i antik stil samt bedrev antikvitetshandel. Han var VD för AB Harald Westerberg från 1930. Westerberg var borgare i huvudstaden och ledamot av Borgargillet från 1925. Han var också riddare av Vasaorden. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.