Utställningsverksamhet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utställningsverksamhet, varianter, uttal och böjningar av utställningsverksamhet

Utställningsverksamhet synonym, annat ord för utställningsverksamhet, vad betyder utställningsverksamhet, förklaring, uttal och böjningar av utställningsverksamhet.

Vad betyder och hur uttalas utställningsverksamhet

Utställningsverksamhet uttalas ut|ställ|nings|verk|sam|het och är ett substantiv.

Ordformer av utställningsverksamhet

Singular

utställningsverksamhet
obestämd grundform
utställningsverksamhets
obestämd genitiv
utställningsverksamheten
bestämd grundform
utställningsverksamhetens
bestämd genitiv

Utställningsverksamhet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utställningsverksamhet

  1. Sedan konsthallen ändrade namn från "Borgen" till Gislaveds Konsthall har videokonst och konst i allmänhet varit i fokus. Utställningsverksamheten bedrevs förut på husets andra våning medan plan ett tjänade som mötesrum, läsrum och en bokningsbar yta för utställningar. Från år 2018 har hela byggnaden på Köpmangatan tagits i anspråk av utställningsverksamheten. (källa)
  2. Ekström arbetade 1971 till 1975 med allaktivitetshuset Huset i Örebro. Han startade 1974 bildgruppen Klartext (tillsammans med Tomas Olsson med flera). 1987 startade han tidskriften Meteor (tillsammans med Thomas Sundin, Mats Gardefeldt, Nils-Göran Gustafsson med flera), som utkom med fyra nummer och lades ner 1989. Han startade 1994 utställningsverksamhet i Sankt Nicolaikyrkan i Örebro tillsammans med Claes Gabrielson, Jerk Alton och Mats Hermansson. Han utgav 1993 boken Bildernas förräderi. (källa)
  3. Ett annat sätt att tackla problemet har varit legala graffitiväggar, graffitiskolor och utställningsverksamhet. Syftet är här inte att få graffitin att försvinna utan mer att begränsa skadeverkningarna, så kallad "harm reduction", samt att aktivt stödja den konstnärliga komponenten. Ett inslag i metoden är att man vill etablera en dialog med ungdomarna i graffitikulturen. För närvarande existerar ett trettiotal lagliga graffitiväggar runt om i Sverige. (källa)
  4. I mitten av 1800-talet förbjöds tuppfäktningen i England. Aveln började då att inriktas på nyttoproduktion, exteriöravel och utställningsverksamhet. Rasstandarder fastställdes och idag finns flera hundra varianter enbart avsedda för utställningsverksamhet. Man började ordna upp skötseln. Dvärghönsraser, som till exempel benbefjädrad urdvärg och Antwerpen skägghöns hålls ofta som sällskapsdjur och för utställning. (källa)
  5. Vad som framgår i den historiska forskningen är att utställningsverksamhetens utveckling i Sverige har skett på flera nivåer. Mediet har praktiserats i ett flertal skilda sammanhang som på olika sätt flyttat gränser och fört in nya förutsättningar, idéer och trender. Något som särskilt lyfts fram är kopplingen till kulturpolitiken, det statliga inflytandet och de tongivande institutionernas (i huvudsak museerna) vägval och strategier, men det framgår också att förändringar i samhället spelat en stor roll. På samma sätt kompliceras bilden ytterligare av hur specifika individers drivkrafter, idéer och initiativ varit avgörande för hur utställningsmediet förändrats, både till form och innehåll (se exempelvis Artur Hazelius). (källa)
  6. Med Bengt Holmquist inleddes en nydaning av Armémuseum organisatoriskt såväl som vad gällde utställningsverksamheten. Ämnesvalet breddades och fick en mer totalförsvarsinriktad karaktär. (källa)
  7. Därefter flyttade han till Italien och Florens där han bodde i några år för sedan flytta till Köpenhamn. Åren 1883–1885 hade han flera beställningar från danska kungahuset. Kring 1890 flyttade han till Göteborg. Här fick han en mängd beställningar av porträttbyster, bland annat James Fredrik Dickson med fru som kom att bli hans mecenater. Tillsammans med sin konstnärskollega från Paris, Hugo Birger blev Fallstedt mycket populär i Göteborgs sällskapsliv. 1885 var han med och skrev på den skrivelse som Opponenterna adresserade till Konstakademien med krav om modernisering och reformering av konstutbildningen, utställningsverksamheten och konstnärsstödet. Han ingick också i Opponenternas första utställning på Blanchs konstsalong i september samma år. 1897 blev han ledamot av Konstakademien. (källa)
  8. Hon gjorde på uppdrag av Svenska Institutet ett antal svenska designutställningar utomlands under 1950- och 1960-talen. Under åren 1959–1966 var det hon som exekutivt ansvarade för utställningsverksamheten på Svensk Form/Design Center som låg i anslutning till Konstfack i Stockholm. Parallellt med detta arbetade Wasson-Tucker även med kontorsinredningar samt samarbetade med ett antal internationella uppdragsgivare, inklusive flygplansinredningar för SAS, Fokkerplanen och McDonnell Douglas DC9 samt för Malaysia-Singapore Airlines. (källa)
  9. Vandringsutställning benämns en sådan typ av utställning, främst på museer eller andra institutioner med utställningsverksamhet, som endast är temporär och som flyttas mellan olika institutioner. En vandringsutställning kan antingen vara inlånad eller hyrd från ett specifikt museum, men också från särskilda organisationer, föreningar eller privatsamlare. Den svenska, statliga myndigheten Riksutställningar har till uppgift att rådgiva och stödja de regionala och statliga utställningsaktörer som arbetar med att göra vandringsutställningar. (källa)
  10. Basutställning är en semipermanent utställning, främst på museer, konsthallar eller andra institutioner som bedriver utställningsverksamhet och som förblir oförändrad under en längre tid. Basutställningen planeras så att den kan stå under ett flertal år, upp emot några decennier. Till skillnad från många tillfälliga utställningar som är mer tekniskt experimenterande och upplevelseinriktade har basutställning ett relativt traditionellt och icke-trendigt tilltal när det gäller form, design och innehåll med tyngdpunkt på kanoniserande information och fakta. Basutställningen utgörs vanligen av museernas egna insamlade, dokumenterade och konserverande föremål. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.