Utsändning Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utsändning, varianter, uttal och böjningar av utsändning

Utsändning synonym, annat ord för utsändning, vad betyder utsändning, förklaring, uttal och böjningar av utsändning.

Vad betyder och hur uttalas utsändning

Utsändning uttalas ut|sänd|ning och är ett substantiv -en -ar.

Ordformer av utsändning

Singular

utsändning
obestämd grundform
utsändnings
obestämd genitiv
utsändningen
bestämd grundform
utsändningens
bestämd genitiv

Plural

utsändningar
obestämd grundform
utsändningars
obestämd genitiv
utsändningarna
bestämd grundform
utsändningarnas
bestämd genitiv

Utsändning är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Utsändning på Engelska

  • transmission - broadcast

Hur används ordet utsändning

  1. Israpport är ett meddelande som beskriver aktuella isförhållanden på vatten som är eller normalt är istäckta. Det används framförallt inom sjöfart och långfärdsskridskoåkning. Verksamheten runt israpporter samt regelbunden utsändning av israpporter benämns israpportering. (källa)
  2. Funktionen grundar sig på att man, med hjälp av ett inhomogent elektriskt fält, i en molekylstråle väljer ut molekyler i ett metastabilt energitillstånd och låter dem passera genom en mikrovågsresonator. Där stimuleras de till att återgå till sitt normala energitillstånd under utsändning av mikrovågor genom påverkan av vågor med samma frekvens. Detta leder till kraftig förstärkning och till vågor vilkas fas och frekvens exakt överensstämmer med den stimulerade strålningens. Maserverkan kan också nås på andra sätt, bl. a. genom användning av vissa kristaller. (källa)
  3. Personsökning innebär utsändning av anrop eller meddelanden från en central. Personsökare benämns en mobil terminal (superheterodynmottagare) för mottagning av radiomeddelanden. (källa)
  4. Utsändning av radio sker vanligtvis från en sändare som sprider signalerna jämnt åt alla håll och där mottagning kan ske inom det område som täcks av radiovågorna. Området kan utökas med hjälp av reläsändare (slavsändare) som fångar upp signalerna och skickar dem förstärkta vidare. Radioöverföring kan också ske riktat mellan två fasta punkter via det som kallas radiolänkar. (källa)
  5. En radiomast (signalmast) är en konstruktion på vilken antenner för utsändning och mottagning av radiovågor monteras. En mast är stagad med vajrar till skillnad från ett torn som är fristående. (källa)
  6. 2 § En TV-mottagare är en sådan teknisk utrustning som är avsedd att ta emot utsändning eller vidaresändning av TV-program, även om utrustningen också kan användas för annat ändamål. Lag (2006:798). (källa)
  7. Dock har digital-tv eliminerat en stor del av de problem som funnits i analoga tv-sändningar och medfört nya, vilket gör att en del testsignaler inte längre fyller någon funktion. Därför har det utvecklats speciella testbilder för just digitala sändningar. Ett exempel är "Test Card M" från företaget Snell och Wilcox, som innehåller flera specifika tester för digital-tv inklusive olika typer av rörlig grafik, denna används av bland andra BBC. Eftersom dessa testbilder till stor del är avsedda för test av specifik utrustning inom produktions- och utsändningskedjan blir det alltmer ovanligt att de sänds ut i etern. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.