Utvärderingsarbete Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utvärderingsarbete, varianter, uttal och böjningar av utvärderingsarbete

Utvärderingsarbete synonym, annat ord för utvärderingsarbete, vad betyder utvärderingsarbete, förklaring, uttal och böjningar av utvärderingsarbete.

Vad betyder och hur uttalas utvärderingsarbete

Utvärderingsarbete uttalas ut|värd|er|ings|arbete och är ett substantiv.

Ordformer av utvärderingsarbete

Singular

utvärderingsarbete
obestämd grundform
utvärderingsarbetes
obestämd genitiv
utvärderingsarbetet
bestämd grundform
utvärderingsarbetets
bestämd genitiv

Plural

utvärderingsarbeten
obestämd grundform
utvärderingsarbetens
obestämd genitiv
utvärderingsarbetena
bestämd grundform
utvärderingsarbetenas
bestämd genitiv

Utvärderingsarbete är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utvärderingsarbete

  1. Systematiska översikter av högkvalitativa randomiserade kliniska prövningar, samt av andra typer av studier, är en grundläggande del av systematiskt vetenskapligt utvärderingsarbete (health technology assessment, HTA) och evidensbaserad medicin. I Sverige har bland annat Statens beredning för medicinsk och social utvärdering (SBU) i uppdrag att sammanställa forskning som visar det bästa tillgängliga vetenskapliga underlaget – evidens, för olika frågeställningar. Ibland kan grå litteratur vara relevant att ta hänsyn till, bland annat för att motverka publiceringsbias. (källa)
  2. Som kommunalråd i Valdemarsviks kommun och landstingsråd i Östergötlands läns landsting 1994–1998 verkade Ek mycket med regional utveckling. Under denna tid var hon ordförande för 22 kommuners utvärderingsarbete efter Sveriges inträde i Europeiska unionen. (källa)
  3. Myndigheten ska följa och analysera utvecklingen i syfte att stärka sitt kunskaps-, analys- och utvärderingsarbete. (källa)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.