Utvecklingsbolag Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder utvecklingsbolag, varianter, uttal och böjningar av utvecklingsbolag

Utvecklingsbolag synonym, annat ord för utvecklingsbolag, vad betyder utvecklingsbolag, förklaring, uttal och böjningar av utvecklingsbolag.

Vad betyder och hur uttalas utvecklingsbolag

Utvecklingsbolag uttalas ut|veckl|ings|bo|lag och är ett substantiv.

Ordformer av utvecklingsbolag

Singular

utvecklingsbolag
obestämd grundform
utvecklingsbolags
obestämd genitiv
utvecklingsbolaget
bestämd grundform
utvecklingsbolagets
bestämd genitiv

Plural

utvecklingsbolag
obestämd grundform
utvecklingsbolags
obestämd genitiv
utvecklingsbolagen
bestämd grundform
utvecklingsbolagens
bestämd genitiv

Utvecklingsbolag är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet utvecklingsbolag

  1. Stiga ingår sedan augusti 2000 i Global Garden Products-koncernen (GGP). Inom koncernen finns förutom varumärket Stiga även Castelgarden, Mountfield, Alpina och Belos. 2011 såldes Belos till Kärcher och utvecklingsbolaget Kärcher Belos AB bildades. Tillverkning av redskapsbärare flyttades till Obersontheim i Tyskland. (källa)
  2. 1992 lägger Kooperativa Förbundet ner all verksamhet på Kvarnholmen. I mitten av 2000-talet bildas utvecklingsbolaget KUAB och Nacka kommun antar ett planprogram om att förvandla Kvarnholmen till ett bostadsområde. 2012 säljer KF halvön till Folksam och Peab. (källa)
  3. Vid fabriken i Nol lades tillverkningen av blybatterier ner 1999, och endast lagerverksamhet återstod till hösten 2016 då Tudor (Exide) flyttade till nya egna lokaler i Mölnlycke bredvid R40. Det nya lokalerna sörjer för distrubition till alla nordiska länderna och är också nordiskt huvudkontor. De tidigare produktionslokalerna övertagits av ETC (Energi Teknik Centrum) Battery and FuelCells Sweden AB, som är ett utvecklingsbolag med intressenter från Ale kommun, flera eneriföretag och högskolor för att ta tillvara kompetens på området batteri- och bränslecellsteknik. Avknoppningar från verksamheten är föreningen Vätgas Sverige, samt företaget Alelion Batteries som bland annat tillverkar batteripaket och styrsystem för litiumjonbatteri-celler. (källa)
  4. Elforsk var de svenska elföretagens forsknings- och utvecklingsbolag. Elforsks forskningsverksamhet överfördes den 1 januari 2015 till Energiforsk AB (Se extern länk). (källa)
  5. Ferrosan AB grundades 1919 i Helsingborg och var från början närmast att betrakta som ett utvecklingsbolag under Leo Läkemedel AB. Dess ursprungliga namn var AB Ferrotol. Företagets förste VD hette Johan Zickerman. Ferrosan såldes 1920 till Malmö Kaffekompani, som ägdes av den danske apotekaren Herman Weitzmann, en affärsbekant till AB Leos grundare. I och med detta klipptes banden med Leo av. Samma år bildades ett danskt bolag i Köpenhamn, A/S Ferrosan. Produktionen förlades till Malmö och ledande produkter under många år var järnpreparatet Idozan samt olika typer av vitaminpreparat. Den klart viktigaste produkten var tuberkulosmedlet PAS (paraaminosalicylsyra), som upptäckts av Jörgen Lehmann. Denna produkt bidrog starkt till att mer eller mindre utrota tuberkulos på 1940-1950-talen. Samme man utvecklade även apokumarin, som fick stor betydelse vid reglering av blodets koaguleringsförmåga. På senare tid arbetades intensivt även med psykofarmaka. De tillverkade även preparat för husdjur, bland annat hundschampo. (källa)
  6. Företaget har länge varit ett utvecklingsbolag med årliga förluster. Det grundades 1997 på basis av Bo Löfbergs patent från 1983 av Lennart Carlsson (född 1946) och Affärsstrategerna AB. Det börsnoterades 1998 och tog då in 60 miljoner kronor i aktiekapital. Företaget hade 1998 även tecknat ett licensavtal med Ericsson Mobile Communications om att använda tekniken i mobiltelefoner, och på CeBIT-mässan i februari 1999 kunde Ericsson visa en fungerande prototyp i form av ett tillbehör som kopplades in i botten på en befintlig mobiltelefon. Lennart Carlsson drev företaget som storägare och verkställande direktör till 2009. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.