Vänta synonym, annat ord för vänta, vad betyder vänta, förklaring, uttal och böjningar av vänta.

Synonym till vänta

Vänta översättning

Engelska

wait
wait for an answer (information, instructions), wait for the bus
expect
I didn', t think you would be interested (expect you to be interested), costs are expected to rise

Hur används ordet vänta

  1. Vänta, vad hände just? Eller närmare bestämt de tre senaste måndagskvällarna. En frikyrkoskildring på prime time utan vare sig straffpredikan eller hjärntvätt. I stället en innerlig församling och en nyfrälst kristen gestaltad som en – håll i er – riktig människa. (aftonbladet.se)
  2. Det var inte bättre förr. Då fick man vänta en vecka på att se nästa avsnitt av sin favoritserie, nu kan du ofta se hela säsongen på en gång. (expressen.se)
  3. Humorgruppen Stallet bildades i Malmö 2013 av Elin Thomasdotter, Linn Mannheimer, Anni Tuikka, Isabella Posse Boquist och Isabelle Riddez. Den här kvällen är de fyra på scen, och gör entré sjungande en vårsång som tranor på väg mot Sverige. Mäktiga vingar. En främmande fågel ansluter till flocken, på premiären är det William Spetz och senare väntar bl a Helena Bergström, Babben Larsson, Fredrik Lindström och regissören Sissela Kyle. Stallet har tidigare gjort bland annat ”Trettiplus” i SVT och ”Alla hästar hemma” där de hade gäster. Den här föreställningen löper snabbt och elegant. Allt är inte lika roligt, men de har en sympatiskt hög lägstanivå. De längre sketcherna har en poäng värd att vänta på. En av de bästa inleds med en gårdsstädning i den där sortens bostadsrättsförening där folk granskar sina grannar, men kanske inte är så omtänksamma som de tror. En del nummer är rappt korta, och alla på scen har varsin monolog. Ofta av det skruvade slaget.Återkommande skildras medelklassmänniskoapan som i ett naturprogram på tv. En berättarröst iakttar neutralt iskallt hur varelserna beter sig i gruppen.Här finns också några kul nummer som driver med svenskars lust/förmåga att prata engelska. I det bästa möter vi en mycket auktoritär guide på ett konstmuseum. Stallet har starka sångröster men är kul när de mimar också. En höjdare är deras rockgrupp som inte bara spelar luftgitarr utan luft-allting. Uppiggande oförutsägbart. (aftonbladet.se)
  4. Det var en skrikstrandpipare som bestämde sig för att ruva sina fyra ägg i den park där festivalens huvudscen ska stå. Och eftersom skrikstrandpiparen är en skyddad art var det inte bara att flytta på boet. Scenbyggarna fick vackert vänta på besked, och under tiden posterades ett par vakter vid boet som dessutom omringades av gula avspärrningsband. (svd.se)
  5. Grottor finns över hela världen, men många är ännu ej upptäckta. Antalet dokumenterade grottor är starkt relaterat till länder där grottkrypning varit en populär aktivitet i många år, exempelvis Australien, Frankrike, Italien, Storbritannien och USA. Som ett resultat av detta finns grottor på många ställen i Europa, Nordamerika och Oceanien medan Sydamerika, Afrika, Asien och Antarktis har relativt sett färre dokumenterade grottor. Detta är dock en grov generalisering då exempelvis stora delar av Nordamerika saknar dokumenterade grottor, medan exempelvis Brasilien och Madagaskar har många kända grottor. Allteftersom jordens områden med potentiella grottor genomsöks mer noggrant kan man vänta sig att fördelningen av grottor kommer att förändras. Exempelvis har Kina ungefär hälften av världens exponerade kalksten (mer än 1 000 000 km²) men ändå relativt få dokumenterade grottor. (wikipedia.org)
  6. I turneringar eller kvalspel talar man ofta om ett gruppspel, då serierna oftast anses för korta för att benämnas serie. I till exempel VM i fotboll för herrar leder detta oftast direkt till slutspel för de bästa lagen, men vid världsmästerskapet i ishockey för herrar brukade åren 1997-2011 först en mellanrunda vänta. Inom CONMEBOL i Sydamerika VM-kvalar dock sedan VM 1998 tio lag om platsen i fotbolls-VM. (wikipedia.org)
  7. Efter 1936 blev det ingen olympisk handboll förrän 1972 i München då den återigen inträdde som officiell olympisk gren men nu som 7-manna handboll inomhus. Damerna fick vänta ytterligare fyra år tills de gjorde sin debut på den olympiska scenen 1976 i Montréal. (wikipedia.org)
  8. I hemsjukvården finns sjuksköterskor, undersköterskor, arbetsterapeuter och fysioterapeuter, men inte läkare. Kommunernas rätt att anställa läkare har diskuterats länge och kan komma att ändras. Hemsjukvården samarbetar därför med primärvårdens läkare på vårdcentralerna. Basal hemsjukvård, som såromläggningar, utfördes tidigare av primärvården, men har sedan ädelreformen 1992 successivt förts över till kommunerna och endast ett fåtal återstår. Sjuksköterskor finns tillgängliga dygnet runt och kan vid behov ta kontakt med jourläkare för t.ex. rådgivning. I en del landsting finns hembesöksbilar bemannade med läkare som kan göra hembesök på jourtid, om hemsjukvårdens sjuksköterska bedömer att patienten inte kan vänta till vårdcentralens ordinarie öppettider. (wikipedia.org)
  9. andningsstillestånd. Svenska rådet för hjärt-lungräddnings riktlinjer från 2011 rekommenderar att man bara kontrollerar andningen, då tidsåtgången för pulskontroll påverkar tiden tills hjärtkompressionerna startas. Tid är en absolut nyckelfaktor för överlevnad vid hjärtstopp. Varje minut som går utan start av HLR minskar chansen till överlevnad med 10 %. Risken att skada en drabbad person som enbart har andningsstopp med hjärt-lungräddning är väldigt liten i förhållande till riskerna med att vänta med start av kompressioner om den drabbade har ett hjärtstopp. (wikipedia.org)
  10. I äldre svenska texter kan man stöta på personböjningssuffix också på imperativen. Suffixet -om markerade första person plural, det vill säga att uppmaningen riktade sig till en grupp individer i vilken talaren inkluderade sig själv. Former som sjungom och väntom betydde alltså vad som i dag kan uttryckas som ’Låt oss sjunga!’ respektive ’Låt oss vänta!’. Ändelsen -en var livskraftig längre och markerade andra person plural, det vill säga en uppmaning till flera individer, där talaren inte inkluderade sig själv bland de uppmanade. Här används i dag samma form som för singulära subjekt. Det sammanhang i vilket en imperativfras yttras får nu förtälja om uppmaningen riktar sig till en eller flera. I ännu äldre svenska var ändelsen för imperativ andra person plural -er, till exempel sjunger, vänter (sjungen och vänten var däremot presens indikativ-ändelser). Detta levde kvar i bibelöversättningar till och med 1917 års kyrkobibel. (wikipedia.org)

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Vänta Synonymer Betyder Uttal