Värnskatt Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder värnskatt, varianter, uttal och böjningar av värnskatt

Värnskatt synonym, annat ord för värnskatt, vad betyder värnskatt, förklaring, uttal och böjningar av värnskatt.

Vad betyder och hur uttalas värnskatt

Värnskatt uttalas värn|skatt och är ett substantiv.

Ordformer av värnskatt

Singular

värnskatt
obestämd grundform
värnskatts
obestämd genitiv
värnskatten
bestämd grundform
värnskattens
bestämd genitiv

Plural

värnskatter
obestämd grundform
värnskatters
obestämd genitiv
värnskatterna
bestämd grundform
värnskatternas
bestämd genitiv

Värnskatt är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet värnskatt

  1. För svenska skattebetalare gällde 2015 att för inkomster upp till 443 300 kronor om året togs endast kommunalskatt ut vilket gav en marginalskatt på upp till 28,89–34,52 procent (beroende på kommunal skattesats). Marginalskatten i dessa inkomstlägen påverkades också till viss del av det variabla grundavdraget. För lönedelar överstigande 443 300 kr tillkom statlig inkomstskatt på 20 procentenheter vilket gav en marginalskatt på 48,89–54,52 procent. Slutligen, för lönedelar överstigande 629 200 kronor tillkom ytterligare fem procentenheter, vanligtvis kallad värnskatt), vilket gav en slutlig marginalskatt på 53,89–59,52 procent. (källa)
  2. Värnskatt har använts som benämning på olika slags skatter. År 2018 gäller följande i Sverige: vid inkomster över 455 300 kronor per år betalas en statlig inkomstskatt på 20 % och på inkomster över 662 300 kronor tas en extra statlig inkomstskatt ut med ytterligare 5 procentenheter (den så kallade värnskatten). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland 39000 synonymer samt 91000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.