Vävtapet Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vävtapet, varianter, uttal och böjningar av vävtapet

Vävtapet synonym, annat ord för vävtapet, vad betyder vävtapet, förklaring, uttal och böjningar av vävtapet.

Vad betyder och hur uttalas vävtapet

Vävtapet uttalas väv|tap|et och är ett substantiv.

Ordformer av vävtapet

Singular

vävtapet
obestämd grundform
vävtapets
obestämd genitiv
vävtapeten
bestämd grundform
vävtapetens
bestämd genitiv

Plural

vävtapeter
obestämd grundform
vävtapeters
obestämd genitiv
vävtapeterna
bestämd grundform
vävtapeternas
bestämd genitiv

Vävtapet är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vävtapet

  1. Kyrkorummet är orienterat i nord-sydlig riktning. I söder finns ett rakt kor som är förhöjt tre trappsteg jämfört med övriga kyrkorummet. I norr finns en läktare och under läktarens östra del är sakristian inrymd. Golvet är belagt med lackad furu som gråmålats. Väggarna är klädda med gulmålad vävtapet. Taket är täckt med vitmålade skivor. (källa)
  2. Under Hebbe förädlades huset ytterligare, väggarna var prydda med målade vävtapeter och dörröverstycken rikt smyckade. Sängkammarinteriören var utförd med alkov i elegant napoleonsk empir och salongerna var präktigt inredda. (källa)
  3. Bland hans arbeten märks predikstolarna i Gothems kyrka och Källunge kyrka 1726, två läktare i Visby Domkyrka 1731 och förgyllning av visarna på urverket i Sankta Karins ton. Hans gotländska storhetstid inföll under 1740-talet då han målade altaruppsatser, prediktstolar och nummertavlor i en mängd kyrkor. Hernell utförde även i flera fall snickeriarbetena till sina skulpturer. Därutöver utförde han även målade vävtapeter. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.