Vegetabilier Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vegetabilier, varianter, uttal och böjningar av vegetabilier

Vegetabilier synonym, annat ord för vegetabilier, vad betyder vegetabilier, förklaring, uttal och böjningar av vegetabilier.

Synonym till vegetabilier

Vad betyder och hur uttalas vegetabilier

Vegetabilier uttalas veget|abili|er [-getabi´-] och är ett substantiv plural.

Vegetabilier betyder:

Ordformer av vegetabilier

Plural

vegetabilier
obestämd grundform
vegetabiliers
obestämd genitiv
vegetabilierna
bestämd grundform
vegetabiliernas
bestämd genitiv

Vegetabilier är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Andra språk

Vegetabilier på Engelska

  • vegetables
  • vegetables

Hur används ordet vegetabilier

  1. "Vi vet i dag att produktionen av kött har ett högre klimatavtryck än produktionen av vegetabilier. Men för en del blir det ökade intresset för vegetarisk mat bara en helt vanlig mattrend", säger Åsa Lannhard Öberg till DN. (källa)
  2. Husmusen äter främst vegetabilier men kan också äta kött och mjölkprodukter. De dricker ganska lite vatten, utöver det vatten som finns i maten. Det dagliga behovet av föda är bara omkring fyra gram. De kan också äta sin egen avföring (koprofagi), för att ta tillvara näring som bakterier i tarmarna har producerat. (källa)
  3. Järpens föda utgörs av åtskilliga vegetabilier, såsom frön, bär, knoppar och späda blad, men den förtär även insekter, insektslarver, puppor och maskar, i synnerhet matas de späda ungarna med insekter, på vintern bildar björkknopp den förnämsta födan. (källa)
  4. Efter skörd av vegetabilier och slakt av kött och fisk, påbörjas en nedbrytningsprocess med målet att återinföra produkten i kretsloppet. Konservering av livsmedel används för att förlänga produktens hållbarhet, genom att göra så att förstörelseprocesserna går långsammare och därmed behålla livsmedlets kvalitet. (källa)
  5. Buljong (franska: bouillon, av bouillir, koka) är ett avkok på kött, fisk eller vegetabilier. Buljong är grunden till soppor, såser med mera som man tillsätter för att få mer smak. (källa)
  6. Det finns mest lysin i animaliska livsmedel som kött, ägg, ost samt viss fisk. Det finns även förhållandevis mycket lysin i proteinrika vegetabilier, till exempel ärtväxter såsom sojabönor, kikärtor och kidneybönor. (källa)
  7. Alternativ till löpe framställs från olika vegetabilier och mikroorganismer. Matindustrin får officiellt inte kalla vegetabiliska enzymer för löpe, då namnet syftar på just det ämne som extraheras ur kalvars löpmagar, termen "vegetabiliskt löpe" är således inte tillåten inom svensk livsmedelsindustri. Sådana alternativa produkter, som inte utvunnits ur kalvar, benämns ystenzym eller mjölkkoagulerande enzym. Mjölkkoagulerande enzym kan utvinnas ur mögelsvampar eller vissa växter, exempelvis av kardon (cynara cardunculus) och papaya. Alternativt kan det ske med mikroorganismer (såsom escherichia coli) vars arvsmassa förändrats så att de kan producera löpeenzym. Vanliga anledningar till att mjölkkoagulerande enzym används är brist på löpe alternativt marknadsföring gentemot muslimer (halal), judar (koscher) och vegetarianer. (källa)
  8. Råkost innebäråa vegetabilier. Där ingår olika delar av växten, och i livsmedelssammanhang kan de beskrivas som färska frukter, bär, grönsaker, rotfrukter, örter, bladgrönsaker, torkade frukter, nötter, frön, säd och alger. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.