Verksamhetsform Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder verksamhetsform, varianter, uttal och böjningar av verksamhetsform

Verksamhetsform synonym, annat ord för verksamhetsform, vad betyder verksamhetsform, förklaring, uttal och böjningar av verksamhetsform.

Vad betyder och hur uttalas verksamhetsform

Verksamhetsform uttalas verk|sam|hets|form och är ett substantiv -en -er.

Ordformer av verksamhetsform

Singular

verksamhetsform
obestämd grundform
verksamhetsforms
obestämd genitiv
verksamhetsformen
bestämd grundform
verksamhetsformens
bestämd genitiv

Plural

verksamhetsformer
obestämd grundform
verksamhetsformers
obestämd genitiv
verksamhetsformerna
bestämd grundform
verksamhetsformernas
bestämd genitiv

Verksamhetsform är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet verksamhetsform

  1. Studieförbund är organisationer som ägnar sig åt folkbildning genom verksamhetsformerna studiecirklar, mötesserier, projekt och evenemang vars syfte är att bibringa deltagarna kunskap i ett brett perspektiv. Studieförbunden ingår vanligen i en folkrörelse tillsammans med sina huvudmän som delar deras ideologi och arrangerar kurser som passar dem som är engagerade i rörelsen. (källa)
  2. Pastoralhistoriskt inriktad kyrkohistorisk forskning intresserar sig inte bara för övergripande utvecklingslinjer och banbrytande nydanare, utan också mot vanliga förhållanden i kyrkornas och samfundens liv. Ett exempel på en sådan specialundersökning är docent Cecilia Wejryds bok om Svenska kyrkans syföreningar 1844-2003 (2005). Man undersöker t.ex. olika pastorala idéer, program, löpande verksamhetsformer och skeenden, så som de historiskt gestaltats inför människor och så som människor levt och agerat i förhållande till dem. Syftet är att förklara det sammanhang som vanligt folk uppfattat eller på nära håll mött som "kyrkan" eller "församlingen". (källa)
  3. föreningens syfte och verksamhetsformer. (källa)
  4. Den specialpedagogiska påbyggnadsutbildningen gavs för första gången höstterminen 1990. Inledningsvis var utbildningen indelad i fyra specialiseringar, som motiverades med att verksamhetsformer för personer med omfattande funktionsnedsättning krävde en fördjupad specialpedagogisk kompetens. Påbyggnadsutbildningen fokuserade på specialpedagogens roll som handledare och konsult med ansvar förådgivning, stöd och utveckling av åtgärdsprogram. Målsättningen med den nya specialpedagogutbildningen var bland annat att ge ett helhetsperspektiv på inlärning och utveckling. Enligt Lärarutbildningskommitténs slutbetänkande (SOU 1999:63, i Åman, 2006) är den centrala uppgiften för specialpedagogen att "utveckla samverkan och samarbete såväl i arbetslaget som mellan familjen och skolan för att eleven ska få adekvat stöd" (s. 60). (källa)
  5. Det stånd, vars sammansättning och verksamhetsformer först organiserades, var adeln — genom 1626 års riddarhusordning. Den upprätthöll skyldigheten för varje adelsman att infinna sig vid riksdagarna, vilken skyldighet adeln 1597–1602 periodvis lyckats få utbytt mot sändande av representanter, men i överläggningar och beslut på Riddarhuset skulle endast en av var släkt vald huvudman få delta. Högadeln tillförsäkrades ett övervägande inflytande genom omröstning klassvis, och ordföranden, den så kallade lantmarskalken, skulle kungen tillsätta. (källa)
  6. Grunderna för kommunernas organisation och verksamhetsformer och för den kommunala beskattningen bestämmes ytterst i grundlagen. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.