Vetebröd Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vetebröd, varianter, uttal och böjningar av vetebröd

Vetebröd synonym, annat ord för vetebröd, vad betyder vetebröd, förklaring, uttal och böjningar av vetebröd.

Vad betyder och hur uttalas vetebröd

Vetebröd uttalas vete|bröd och är ett substantiv.

Ordformer av vetebröd

Singular

vetebröd
obestämd grundform
vetebröds
obestämd genitiv
vetebrödet
bestämd grundform
vetebrödets
bestämd genitiv

Plural

vetebröd
obestämd grundform
vetebröds
obestämd genitiv
vetebröden
bestämd grundform
vetebrödens
bestämd genitiv

Vetebröd är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vetebröd

  1. Semla, även kallad fastlagsbulle, fettisdagsbulle eller, i versionen med varm mjölk, även hetvägg, är ett slags bakelse av ljust vetebröd med fyllning av mandelmassa och grädde. Bullen förekommer i olika former i Skandinavien, Finland och Estland, och är associerad med fastlagen före påskfastan, särskilt fettisdagen men också blåmåndagen, då den äts enligt traditionen. (källa)
  2. Vetebröd (bulle eller längd). (källa)
  3. Franskbröd, (långfranska) franska, är en sorts osötat ljust vetebröd som bakas av vetemjöl, vatten eller mjölk och matfett samt smaksätts med salt. (källa)
  4. Rågbröd är bröd som innehåller rågmjöl. Rågbröd är vanligt i Norden och Östeuropa. Det är mörkare och mer rikt på fiber och järn än vetebröd. (källa)
  5. Strut (bröd) – ett korsformigt eller dubbelkilsformigt vetebröd. (källa)
  6. Saffransbröd är ett samlingsnamn för vetebröd som innehåller saffran. Varje landskap hade förr sina typiska former på brödet. (källa)
  7. Redan under medeltiden fanns yrkesbagare i Sverige, huvudsakligen bakades kringlor vilket även är känt från kontinenten sedan 400-talet. Pepparkakor har bakats sedan 1444 vid klostret i Vadstena. På 1720-talet hade Stockholm femton "kaffehus", där kaffet serverades med vetebröd enligt franskt manér. Tidvis var dock kaffedrickande förbjudet. Då kaffe åter blev tillåtet 1822 började man även servera det med småkakor, men för vanligt folk var ingredienserna i regel för dyra. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.