Vägtrafikant Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder vägtrafikant, varianter, uttal och böjningar av vägtrafikant

Vägtrafikant synonym, annat ord för vägtrafikant, vad betyder vägtrafikant, förklaring, uttal och böjningar av vägtrafikant.

Vad betyder och hur uttalas vägtrafikant

Vägtrafikant uttalas väg|traf|ik|ant och är ett substantiv.

Ordformer av vägtrafikant

Singular

vägtrafikant
obestämd grundform
vägtrafikants
obestämd genitiv
vägtrafikanten
bestämd grundform
vägtrafikantens
bestämd genitiv

Plural

vägtrafikanter
obestämd grundform
vägtrafikanters
obestämd genitiv
vägtrafikanterna
bestämd grundform
vägtrafikanternas
bestämd genitiv

Vägtrafikant är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet vägtrafikant

  1. Vägskyddsanläggning är en anläggning som vid korsning av väg och järnväg ska stoppa vägtrafikanter när tåg kommer och stoppa tåg när vägtrafikanterna ej fått stoppsignal. (källa)
  2. Plankorsningar förekommer ofta när man talar om en korsning där bilväg och järnväg korsar varandra i samma plan. Enligt förordningen (2001:651) om vägtrafikdefinitioner är en plankorsning "en korsning i samma plan mellan en väg och en sådan järnväg eller spårväg som är anlagd på en särskild banvall". Knappt 3000 är i Sverige försedda med någon typ av vägskyddsanläggning för att förhindra vägtrafikanterna från att korsa järnvägen när ett tåg närmar sig. Järnvägstrafiken ges företräde framför vägtrafiken i plankorsningarna, då tågen har en mycket längre accelerations- och bromssträcka samt genom sitt spårbundna läge ingen möjlighet till att väja såsom vägtrafiken har. (källa)
  3. En rastplats är en plats placerad vid en större väg, avsedd för vägtrafikanter att stanna och vila på. Standarden varierar mellan olika länder och rastplatser. (källa)
  4. Då raset innebar stora ekonomiska merkostnader för de flesta som på något sätt drabbades, tillstyrkte staten en extremt snabb återuppbyggnad av både E6 och Bohusbanan. Redan efter ett par månader hade man gjort geologiska undersökningar av området, schaktat bort farliga lermassor, fyllt igen med bättre material samt återuppbyggt vägen. Med tanke på att platsen redan innan raset var en vägarbetsplats, var det kort efter återöppnandet svårt för vägtrafikanter att se att det hade inträffat ett ras. (källa)

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.