Ägarintresse Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ägarintresse, varianter, uttal och böjningar av ägarintresse

Ägarintresse synonym, annat ord för ägarintresse, vad betyder ägarintresse, förklaring, uttal och böjningar av ägarintresse.

Vad betyder och hur uttalas ägarintresse

Ägarintresse uttalas äg|ar|intr|esse och är ett substantiv.

Ordformer av ägarintresse

Singular

ägarintresse
obestämd grundform
ägarintresses
obestämd genitiv
ägarintresset
bestämd grundform
ägarintressets
bestämd genitiv

Plural

ägarintressen
obestämd grundform
ägarintressens
obestämd genitiv
ägarintressena
bestämd grundform
ägarintressenas
bestämd genitiv

Ägarintresse är ett substantiv

Substantiv är en ordklass. Ord i denna ordklass betecknar abstrakta och konkreta ting och abstrakta begrepp. En vanlig minnesramsa (som också finns i många andra varianter) är "Substantiv är namn på ting, till exempel boll och ring". Exempel på substantiv är kaktus, sol, blomma, fotboll och lamm.

Hur används ordet ägarintresse

  1. Påstående om saldon vid räkenskapsperiodens slut Existens – Tillgångar, skulder och ägarintressen existerar. (källa)
  2. År 2020 förvärvade investeringsföretaget Eequity Nordstjernans aktier i Pricerunner och därmed återfick grundaren Magnus Wiberg sitt ägarintresse. (källa)
  3. Den 20 mars 1890 beviljade Nassredin Shah en koncession till major G. F. Talbot som gav Talbot fullständigt monopol på produktion, försäljning och export av tobak i femtio år. I utbyte betalade Talbot shahen en årlig summa på 15 000 pund utöver en fjärdedel av den årliga vinsten efter betalning av alla kostnader och en utdelning på 5 procent på kapitalet. Hösten 1890 hade koncessionen sålts till Imperial Tobacco Corporation of Persia, ett företag där Talbot själv hade stora ägarintressen. Vid tiden för koncessionen var tobaksgrödan värdefull, inte bara på grund av den inhemska marknaden utan också för att iranierna odlade en tobakssort som var "mycket uppskattad på utländska marknader" och som inte odlades på annat håll. Ett tobaksmonopol infördes och alla producenter och ägare av tobak i Persien tvingades att sälja tobaken till monopolets agenter, som sedan skulle sälja vidare till ett pris som båda parter var överens om. Dispyter löstes genom obligatorisk skiljedom. (källa)
  4. GM har mött den asiatiska konkurrensen genom uppköp av asiatiska tillverkare som sydkoreanska Daewoo. Därtill har man ägarintressen i Isuzu och Suzuki och samarbete med Honda. Tidigare ägde GM 20% av Subaru, men detta har sålts ut till framförallt Toyota. På hemmamarknaden har man skapat ett helt ny märke, Saturn, som utmanare till importerade lågprisbilar. Den allt starkare miljörörelsen i USA fick företaget att lansera elbilen EV1. (källa)
  5. Familjen Wallenberg hade under slutet av 1960-talet ägarintressen inom både Saab och Scania-Vabis då man ville skapa en svensk storkoncern inom industrin. Saab-Scania bildades 19 december 1968 genom en sammanslagning av Saab AB och fordonstillverkaren Scania-Vabis. Koncernens första VD blev Curt Mileikowsky 1970 och styrelseordförande blev Marcus Wallenberg, Jr. vid starten 1968. Scania-Vabis tillverkning av lastbilar, bussar och dieselmotorer slogs samman med Saabs tillverkning av bilar och utveckling inom försvarsindustri och flygteknik. Vid sammanslagningen bytte officiellt Scania-Vabis namn till endast Scania. (källa)
  6. Erik Kistner hade också ägarintressen i Stockholms Galvaniseringsfabrik och var styrelseordförande i detta företag och dess 1925 inköpta dotterbolag Göteborgs Galvaniseringsfabrik. I slutet av 1940-talet var han också delägare i Limmareds glasbruk och tog initiativ till omfattande modernisering av glasbruket 1948–1950. (källa)
  7. Länsförsäkringars bolagsform är ömsesidig vilket betyder att ägarna utgörs av bolagets kunder och försäkringstagare. Eftersom länsförsäkringsbolagen är kundägda finns inte några externa aktieägare eller andra specifika ägarintressen. Genom valda representanter, fullmäktige och styrelse, utövar kunderna aktiv påverkan. En följd av att Länsförsäkringar är kundägt är att kunderna goda år kan få del av resultatet i form av återbäring. (källa)
  8. I början av 1950-talet stod Bonnierkoncernen i huvudsak på tre ben, förlagsverksamheten samt utgivning av tidskrifter och dagstidningar. Förlagsverksamheten var i huvudsak kopplad till Albert Bonniers Förlag, tidskriftsverksamheten skedde genom Åhlén och Åkerlund, och de dagstidningar koncernen hade stora ägarintressen i var Dagens Nyheter och Expressen. Utöver detta fanns även en mindre industrirörelse med företag som var knutna vertikalt till medieverksamheten. Under slutet av 1940-talet och början av 1950-talet breddades denna industrirörelse, så att koncernen blev mer diversifierad. Bonnierföretagen omsatte 123 miljoner kronor år 1954, hade 3 418 anställda och ett aktiekapital på 1 miljon kronor. (källa)
  9. Ägarintressen i Lekombergsgruppen under andra världskriget (siffror i procent). (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.