Ätmogen Synonymer Betyder Uttal

Vad betyder ätmogen, varianter, uttal och böjningar av ätmogen

Ätmogen synonym, annat ord för ätmogen, vad betyder ätmogen, förklaring, uttal och böjningar av ätmogen.

Vad betyder och hur uttalas ätmogen

Ätmogen uttalas ät|mogen och är ett adjektiv.

Ätmogen betyder:

Ordformer av ätmogen

Böjning (i positiv) ätmogen en ~ + subst. ätmoget ett ~ + subst. ätmogna den/det/de ~ + subst.

Ätmogen är ett adjektiv

Adjektiv är en ordklass. Orden i denna ordklass anger egenskaper som stor eller grön, eller tillstånd som stängd eller öppen. Adjektiv talar om hur någonting annat (ofta ett substantiv) är eller uppfattas, till exempel "en fin bil". En vanlig minnesramsa (som även finns i många andra varianter) är: ”Adjektiven sedan lär, hurudana tingen är, till exempel sur och tvär.” Själva ordet "adjektiv" kommer av latinets adjectivum (av adjicere, tillägga).

Hur används ordet ätmogen

  1. Osten väger ungefär 250 gram och säljs i små smörpappersformar. Den ser nästan ut som en gräddbakelse. La Tur är en färskvara och lagras bara i ca 10 dagar på mejeriet. När den väl finns i affären är den med största sannolikhet ätmogen direkt. Om osten är mogen syns det bäst genom att sidorna på den buktar ut och att ytan börjar rynka sig en aning. I smaken anas champinjon, crème fraiche och en aning gräddfil. (källa)
  2. Detta är ett allmänt odlat sommaräpple, möjligen härstammande från de baltiska staterna. Trädet är medelstort, upprättväxande, tidigt och rikt bördigt, vanligen friskt men angrips stundom av kräfta. Sorten synes ej ha större anspråk på jordmån. Frukten, som är medelstor, vanligen högbyggd och saknar rodnad, har tämligen syrligt fruktkött. Tidigt användbar i hushållet. Frukten mognar i augusti, plockas i omgångar och får helst kvarsitta på trädet till dess den är ätmogen. Används som bordsfrukt, med jämförelsevis kort hållbarhet, endast en-två veckor. Sorten är mycket härdig och kan såsom tidig mognande sommarsort förordas för odling inom zonerna I-IV. Tiden mellan blomning och plockning är ca 78 dagar. Medelvikt är 75 gram, densitet 0,75, sockerhalt 10,5% och syrahalt 1,12%. (källa)
  3. Urshults kungsäpple är en äppelsort. Den odlas sedan gammalt i trakterna av Urshult söder om sjön Åsnen i sydligaste Småland. Sorten är mörkt röd och ätmogen från december, och kan enkelt lagras till mars- april. (källa)
  4. Äpplet odlas i växtzon 1-3 i Sverige. Plockas i oktober. Ätmogen i december–februari. (källa)

Phonetiskt närliggande ord

Sök bland ca 39000 synonymer samt ca 88000 ordförklaringar. Skriv ordet och tryck Enter.

Den här webbplatsen använder cookies för att förbättra användarupplevelsen. Läs mer om vår dataskyddspolicy.